Vissza

Sonkás vitamintál

HOZZÁVALÓK
.pulykasonka 80 g
.fejes saláta 0,5 közepes fej
.póréhagyma 75 g
.paradicsom 50 g
.zöldpaprika 150 g
.kígyóuborka 75 g
.citrom 0,5 közepes darab
.fehérbor 25 g
.olaj 5 ml
.petrezselyem zöld
.mustár
.só
.feketebors
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1
ELKÉSZÍTÉS
A hagymát és az uborkát karikákra, a paradicsomot cikkekre, a paprikát vékony szeletekre vágjuk. A sonkát vékony csíkokra szeleteljük, a petrezselymet leveleire csipkedjük. Az így elõkészített zöldséget óvatosan összekeverjük. A megmosott salátát leveleire szedjük, és kibélelünk vele egy salátástálat. Az összekevert zöldséget a salátalevelekre halmozzuk, és hûtõbe rakjuk. Ezután a mustárhoz keverjük az olajat, majd a citromlevet és a fehérbort. Sózzuk, borsozzuk, és külön edényben tálaljuk, melybõl ki-ki a saját ízlésének megfelelõ mennyiséget keveri a salátájához.