Vissza

Sajtban sült hal egyszerûen

HOZZÁVALÓK
.tõkehal filé 120 g
.Tolle trappista light sajt 50 g
.kávétejszín (10%-os, cukormentes) 20 g
.olívaolaj 5 g
.kapor
.só
.feketebors
.friss citromlé
.margarin a jénai kikenéséhez
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 2
ELKÉSZÍTÉS
A tõkehalfilét tenyérnyi darabokra vágjuk, fûszerezzük sóval, borssal és kaporral. A sovány sajtot lereszeljük és összekeverjük a kávétejszínnel (sûrûbb masszát kapunk). Enyhén sózzuk, borsozzuk. Egy jénai tálat margarinnal vékonyan kikenünk, majd belerakjuk a fûszeres halszeleteket, pár csepp citrommal ízesítjük és vékonyan elkenjük rajta a tejszínes-sajtos masszát. Elõmelegített sütõben megsütjük, amíg a sajt megolvad és a teteje egy kis színt kap (én kb. 30 percig szoktam sütni).