Vissza

Petrezselymes rizottó

HOZZÁVALÓK
.barnarizs 40 g
.csiperke 45 g
.mirelit zöldborsó 35 g
.petrezselyem zöld 25 g
.vöröshagyma 15 g
.óvári sajt 10 g
.olívaolaj 4 g
.só
.csirkehúsleves kocka
.feketebors
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 2 vegetáriánus
ELKÉSZÍTÉS

A barnarizst forrásban levõ sós vízben a tésztákhoz hasonlóan kifõzzük (lassan, alaposan átfõzve!), majd leszûrjük, és alaposan lecsepegtetjük. Közben a szeletelt gombát a finomra vágott vöröshagymával együtt megpirítjuk és kevés húslevessel felengedve, a zöldborsóval puhára pároljuk. Ha minden íz összeért és puha, bekeverjük az elkészült rizzsel és finomra vágott, olíván futtatott petrezselyemmel ízesítjük. Reszelt óvári sajttal megszórva tálaljuk.