Vissza

Párolt gyümölcsök

HOZZÁVALÓK

.alma 150 g

.szilva 50 g

.meggy 50 g
.édesítõszer
.fahéj
.szegfûszeg

.citromlé

TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1 vegetáriánus
ELKÉSZÍTÉS
Az almákat, szilvát és meggyet megmossuk és magjukat illetve magházukat a speciális csumázóval, egyben kitoljuk. A magház nélküli gyümölcsöket oldalára fordítva kb. 1 cm vastag karikákra szeleteljük, a meggyet egészben hagyjuk.A szeletelés után azonnal citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljanak. Kikent tepsibe soroljuk és kevés õrölt fahéjjal megszórjuk. Pár szem szegfûszeget mellétéve forró sütõben pár perc alatt elkészül. Vigyázzunk arra, nehogy túlsüssük, mert folyóssá válhat a gyümölcs.