Vissza

Padlizsános lecsó baromfi virslivel

HOZZÁVALÓK
.baromfi virsli 1 db
.zöldpaprika 100 g
.padlizsán 50 g
.paradicsom 50 g
.cukkíni 50 g
.vöröshagyma 30 g
.olívaolaj 5 g
.só
.fûszerpaprika
.pirosarany - csípõs
.egy csepp édesítõ
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 2
ELKÉSZÍTÉS
A vöröshagymát vékonyra szeleteljük és a karikára vágott zöldpaprikával, kevés sóval lassú tûzön, olívaolajon elkezdjük párolni. A paradicsomokat forró vízbe dobva, megszabadítjuk a héjától és a paprika után kockázzuk. Ekkor adjuk hozzá a karikára vágott padlizsánt és cukkínit is. Megszórjuk kevés fûszerpaprikával, (ha csípõsen szeretjük keverünk bele még pirosaranyat is) hozzáadunk egy csepp édesítõt, majd készre fõzzük. Mikor a lecsó majdnem kész beletesszük a virslit is (ízlés szerint egyben vagy karikára vágva) és összeforraljuk. Forrón tálaljuk.