Vissza

Padlizsánkrém

HOZZÁVALÓK

4 adaghoz:

.padlizsán 3 db (kb. 70 dkg)
.paradicsom 1 db
.olaj 8 ml
.vöröshagyma 1 db kis fej
.fokhagyma 2 gerezd
.só
.bors

TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1 vegetáriánus
ELKÉSZÍTÉS
A padlizsánt megmossuk, villával alaposan megszurkáljuk a héjukat, majd 180 fokos sütõben kb. 1,5 órán át puhítjuk õket. Utána lehúzzuk a héjukat és a belüket felkockázzuk. 1 fej apróra vágott hagymát olajon megpirítunk, 2 gerezd fokhagymát ráreszelünk, majd hozzáadjuk a padlizsán és paradicsom kockákat. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet átpirítjuk. A krémállagot turmixolással érjük el.