Lazac görögös jellegû salátával
HOZZÁVALÓK
1 db 100-150 g-os lazacszelet
100 g uborka
100 g paradicsom
1-2 db szarvasi mini mozarella sajt
0,5 fej kisebb lilahagyma
1/4 deci 1.5% os tej
1/4 citrom leve
petrezselyem
oregano
só, bors
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1tápérték 1 adagra számolva:
energia: 467 kcal
fehérje: 38,0 g
szénhidrát: 11,3 g
zsír: 29,2 g
ELKÉSZÍTÉS
Csak 30-as Súlykontroll Index alatti összetevõt tartalmaz!
Elkészítés: A lazacszeleteket megmosom, a tejben kicsit megáztatom, majd meglocsolva a citrom levével és só, borssal kicsit megfûszerezve grillen megsütöm.Míg sûl, elkészítem a köret salátát. Mosás utan felkockázom az uborkát és a paradicsomot, félbe vágom a mini sajtokat és ízlés szerint feldarabolom a lilahagymát. Tálba teszem a hozzávalókat, összekeverem, és sóval, oregánoval ízesítem.Az elkészült lazacszeleteket külön külön lapos tányérra teszem, mellé körítem a salátát, és petrezselyemlevéllel díszítem. A lazac nagyon laktató, ízletes étel, és annak, aki szereti az egyszerû salátákat, tökéletes párosítás ebédre vagy vacsorára.
A receptet Vass Erika küldte. Köszönjük!