Vissza

Kókuszban sült csirke almás zöldsaláta

HOZZÁVALÓK

csirkemell 120 g
tej, 1,5 %-os 50 ml
kókuszreszelék 30 g
olaj 4 ml
só - ízlés szerint
grill fûszerkeverék - ízlés szerint
téli fejeskáposzta 100 g
jégsaláta 100 g
alma 60 g
joghurt 50 g
zeller 40 g
póréhagyma 10 g

TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1
tápérték 1 adagra számolva:
energia: 521 kcal
fehérje: 38,6 g
szénhidrát: 30,0 g
zsír: 26,7 g
ELKÉSZÍTÉS

Csak 30-as Súlykontroll Index alatti összetevõt tartalmaz!

Elkészítés:

A csirkemellet kifilézzük (vagy így vásároljuk) és sóval, valamint grill fûszerrel alaposan bedörzsöljük. Kiolajozott sütõ tepsibe helyezzük és kevés tejjel meglocsolva és a kókusz felével megszórva, közepes hõfokon sütni kezdjük. A sütés közben elpárolgó tejet pótoljuk, és ha kezd pirulni a csirke, szórjuk meg a többi kókusszal is. Tálalásnál a csirkemellet szeleteljük ferdén, 4-5 szeletbe és a tejes, kókuszos pecsenyelével locsolgassuk meg.
Az ajánlott almás zöldsalátához a fejes káposztát vágjuk vékony szálakra, a jégsalátát, pedig daraboljuk 2-3 cm-es kockákra. A tisztított almát és zellert közel egyforma vékony csíkokra szeljük és az egészet egy tálba helyezve, a karikázott póréhagymával lazán összekeverjük. A kókuszos csirke mellé halmozzuk a kívánt mennyiséget a tányéron és hideg joghurttal meglocsoljuk.