Vissza

Fûszeres marinírozott csirkemell joghurtos uborkával

HOZZÁVALÓK

120 g csirkemell /felkockázva/
10 ml joghurt
½ citrom /kifacsarva/
1 ek koriander /apróra felaprítva/
1 kk garam masala
1 kk pirospaprika

50 ml joghurt
100g uborka /apróra vágott vagy reszelt/

8-10 fogpiszkáló

 

TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1
tápérték 1 adagra számolva: energia: 202 kcal
fehérje: 32,9 g
szénhidrát: 6,5 g
zsír: 3,8 g

ELKÉSZÍTÉS

Csak 30-as Súlykontroll Index alatti összetevõt tartalmaz!

Elkészítés: Íme egy szupergyors és egyszerü kaja amit napok alatt el lehet készíteni... :) Lássuk hogy is van ez... :)
Kezdjük a marinírral... 1 deci joghurtot összekutyulom a füszerekkel... A húst falatnyi darabkákra felkockázom... Összekeverem a füszeres joghurttal és lefedve a hütôbe teszem... A felhasználandó fokpiszkálókat pedig vízbe dobom hadd ázzanak máskülönben elôfordulhat, hogy túl tüzes kedvük lesz a grill alatt... :) Ez kb 5 perc...
Mivel viszont javaslom a pár óráig esetleg egy éjjelen keresztül tartó marinálását a husinak ezért írtam, hogy akár napokig is eltarthat míg a kezdetektôl eljutunk a végtermékig... :)
Tehát másnap vagy órákkal késôbb begyújtom a grillt és kettesével felnyársalom a husidarabokat... Ezek aztán mennek a grill alá 10-15 percre vagy amig szépen átsülnek... Közben nem árt ôket többször megforgatni mert maguktól nem fogják csinálni... :)
Amíg ezek szoláriumoznak addig egy nagy lukú reszelôn lereszelem az ubit és összekeverem ½ deci joghurttal s egy pici sóval...
A husikat az ubis salival tálalom s lehet kezdeni a mártogatást... :)

Ezt a receptet az október 17-én a sztárokból álló zsûri kótolás után harmadik helyezéssel jutalmazta! 

A receptet Pimpoapo küldte. Köszönjük!