Vissza

Epres túrótorta

HOZZÁVALÓK

A mennyiség 16 szeletre vonatkozik!

Alaptészta:

1,5 csésze darált, cukor nélküli háztartási keksz

1 csésze margarin

Ízesítés:

2 csésze eper

4 evõkanál diétás eperlekvár

1,5 kávéskanál édesítõszer

Töltelék:

5 csésze sovány tehéntúró

2 csésze natúr krémsajt

1 csésze 12%-os tejföl

2 citrom leve

1 vaníliarúd

4 tojás

1 csipet só

TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 3 vegetáriánus

tápérték 1 adagra számolva:
Energia: 436 kcal
Fehérje: 16,0 g
Zsír: 30,1 g
Szénhidrát: 24,3 g
ELKÉSZÍTÉS

A darált kekszet összekeverjük a megolvasztott margarinnal, és egy tortaforma aljára nyomkodjuk. 200 fokra állítjuk a sütõt, s az aljára vízzel telt edényt teszünk, hogy a sütésnél majd gõz keletkezzen. Konyhai robotgéppel összekeverjük az epret, a túrót, a krémsajtot, a tejfölt, a citromok levét, a vaníliarúd kikapart belsejét, a tojásokat, kevés sót és az édesítõszert. A 10-12 perc alatt simára kevert krémes tölteléket a formába, a kekszre öntjük. A tetejére  óvatosan rásímitjuk az eperlekvárt és betesszük a sütõbe. Elõször 200 fokon sütjük a tortát 10 percig, utána csökkentjük a hõmérsékletet 150 fokra, és még 45 percig sütjük. Kikapcsoljuk a sütõt, de még egy órán keresztül benne hagyjuk a tortát, és bármennyire kiváncsiak vagyunk is, nem nyitjuk ki az ajtaját! Ha kihûlt, még egy napra a hûtõszekrénybe tesszük, és másnap friss eperrel tálaljuk.