Buffalo csirkeszárnyak zöldségekkel és kéksajt-mártogatóssal
HOZZÁVALÓK
3 csirkeszárny
1/4 evõkanál Tabasco szósz vagy csípõs paprikakrém
0,5 evõkanál margarin
só
fehér bors
1/8 csésze kék sajt
0,4 pohár joghurt
1/4 csomó petrezselyem
1/4 csomó zellerszár
2 szem koktélparadicsom
1/4 kígyóuborka
1,25 db piros hónapos retek
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 3tápérték 1 adagra számolva:
Energia: 357 kcal
Fehérje: 37,2 g
Zsír: 17,3 g
Szénhidrát: 12,0 g
ELKÉSZÍTÉS
A csirkeszárnyakat enyhén besózzuk, és forró sütõben olaj nélkül ropogósra sütjük. Tálra szedjük, és még forrón rátesszük a margarint, sót, borsot és ízlés szerint a Tabasco szószt. Többször lendületesen összekeverjük. A zellert és a kígyóuborkát hosszúkás darabokra vágjuk, a retket is tetszés szerint feldaraboljuk, majd a zöldségéket a paradicsommal együtt tálra készítjük. A kék sajtot villával megtörjük, és
összekeverjük a joghurttal és az apróra vágott petrezselyemmel. A csirkeszárnyakat
a sajtmártásba mártogatható zöldségekkel tálaljuk.
Ha nem kéksajtot használunk fel hozzá, hanem pl. trappistát, akkor már a 2. szakasztól fogyasztható!