Vissza

Almás-gombás csirkemell

HOZZÁVALÓK

120 g csirkemell
2 kicsi alma
75 g gomba
100 g joghurt
2-3 ek. calvados
1 ek. oliva olaj

TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1
tápérték 1 adagra számolva (calvados nélkül): energia: 372 kcal
fehérje: 38,1 g
szénhidrát: 18,9 g
zsír: 15,5 g

ELKÉSZÍTÉS

Csak 30-as Súlykontroll Index alatti összetevõt tartalmaz!

Elkészítés: Kezdésnek felteszem az olajat melegedni egy teflon edényben. Közben elõhalászom a többi hozzávalót (almát, gombát, joghurtot, calvadost). Ennyi idõ alatt az olaj már jó forró lett. Bele is dobom a csirkemellet, s míg ez barnulgat addig meghámozom és kicsummázom az almákat és fél centis karikákra vágom õket. Husi fordítás. A gombákat megmosom, ha túl öregek akkor megnyúzom. A túl nagy darabokat esetleg félbenyisszantom. Husi fordítás. Ha mindkét oldala szép barna akkor kiszedem egy tányérra, ha nem akkor még hosszabbításban sütöm egy picit. Miután kiszedtem a mellet, az almákarikák kálváriája következik. Pár percig sütögetem õket, míg õk is színt kapnak és puhulnak egy keveset. Nem szabad agyon sütni õket, mert késõbb még szükség lesz rajuk. Ezután almákat a a csirke mellé teszem, s jöhet a gomba sütés. Mikor szépen megbarnultak minden visszamászik az edénykébe és hogy a buli hangulatát fokozzam adok nekik egy kis Calvados-t, amitõl a hangulat annyira felforrósodik, hogy egy gyufaszál lángjától is lángra lobban. Mikor kihúnynak a lángok, akkor belekeverem a joghurtot és 10-15 percig rotyogtatom amíg a csirkemell teljesen megfõ. Ja s persze nem feledni a sót, borsot. Mikor kész zutty a tányérra s jó étvágyat hozzá.

A receptet Pimpoapo küldte. Köszönjük!