Vissza

Gomolyával rakott csirkehús (joghurttal, zabpehellyel)

HOZZÁVALÓK

.gomolyatúró 50 g
.zabpehely 40 g

.tej 100 ml
.joghurt 50 g
.csirkecomb 80 g
.só
.fûszerek

TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 2
ELKÉSZÍTÉS
Munkaigényes étel!
A zabpelyhet forrásban levõ tejben lassú tûzön kifõzzük. A filézett csirkecombot folpack fólia alatt húskalapáccsal kissé meglapogatjuk és tetszés szerint fûszerezve, sózva közepes hõfokú sütõben 70%-osra sütjük. Elõkészítjük a rakotthoz a sütõ tepsit és egy réteg fõzött zabpehellyel kezdjük a rétegezést. Elterítjük rajta a gomolyát, majd következhet a csirkecomb és újra a zabpehely. Tetejét joghurttal borítjuk be és 140-150-fokos sütõben összesütjük.