Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Hírek a nagyvilágból

A cikk megjelenési deje: 2009.02.11. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
alma130_3.jpgFolytatjuk kitekintésünket a táplálkozás témakörében megjelent egy-egy érdekes hírre. Jó olvasást kívánunk!

 

 

 

 

 

 

 

 

Az alábbi cikkeket teljes terjedelmükben a cikkek után található linkekre kattintva olvashatjátok!

 

 

anorexia240.jpg4 életveszélyes táplálkozási zavar dietetikus szemmel
Klima Anita dietetikus
A táplálkozási zavarokat nem szokás felvállalni, nem beszélünk róla, és sokszor csak akkor fordulunk szakemberhez, amikor már túl késõ. Ne várd meg, hogy komoly baj legyen rossz táplálkozási szokásaidból! Lássuk, hogy a belgyógyász és a pszichoterapeuta mellett, milyen segítséget tud nyújtani a dietetikus! A táplálkozási, magatartási zavarokat pszichoterápiával, belgyógyászati és dietetikai programmal együtt kell kezelni. Ezek között is kiemelkedõ szerepet kap a pszichoterápia, amelyhez feltétlenül szükséges a táplálkozási, magatartási zavarban szenvedõ beteg beleegyezése és együttmûködése. A táplálkozási zavarok nemcsak a fiatal-középkorú divatorientált, diplomás hölgyek körében terjedtek el, hanem sajnos a gyermekkorban lévõ fiatalok körében is egyre gyakoribbak, illetve a fiatal fiúkat és férfiakat is egyre nagyobb százalékban érintik. Kialakulásukban fontos szerepet játszik a pszichológiai és kulturális háttér, a genetika és a biológia.

 

 

vasarlo240.jpgFejlõdik a vásárlók egészségtudatossága
Az emberek átlagosan 30 másodpercet fordítanak egy-egy termék kiválasztására. Egyre tájékozottabb és egészségtudatosabb a magyar fogyasztó, kerüli a magas zsírtartalmú termékeket, elõnyben részesíti az alacsony só- és cukortartalmú ételeket, európai viszonylatban a legtöbb idõt, összesen 47 másodpercet tölt egy-egy élelmiszer kiválasztásával - derült ki az Európai Élelmiszer-információs Tanács hat országban, köztük Magyarországon végzett vizsgálatából. A felmérés során Franciaországban, Németországban, Magyarországon, Lengyelországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban, mintegy 17.300 embert, köztük több mint 2500 magyar vásárlót kérdeztek meg a szupermarketekben és otthonukban. Magyarországon a Táplálkozás Életmód Testmozgás (TÉT) Platform közremûködésével végezték a vizsgálatot, amelynek az volt a célja, hogy felmérje: a vásárlók értik-e, és vásárlási döntéseik meghozatalakor figyelembe veszik-e a termékcímkéken található olyan tápérték-jelölési rendszerek iránymutatásait, mint például az irányadó napi beviteli értékét - mondta Fazekas Ildikó, a TÉT Platform elnöke a szerdai sajtótájékoztatón.

 

 

fejfajas_1.jpgMigrén - ne bagatelizáljuk el!
„Képtelen vagyok koncentrálni, úgy fáj a fejem!" - ki ne hallotta volna már ezt a mondatot? Magyarországon több százezer ember szenved különféle fejfájásos panaszoktól, ezek közül az egyik legkínzóbb a migrén, amelynek hosszútávú szövõdményein túl a munkaképességre kifejtett romboló hatásai sem elhanyagolható tényezõk.


 

 

 

 

Forrás: MDOSZ hírlevelek, sajtófigyelés