Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Vékony comb, karcsú derék, kockás has

A cikk megjelenési deje: 2011.11.24. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
vekony-derek-cikk1.jpgEgészen biztosan sokan voltunk már úgy, hogy csupán egy lépés választott el bennünket a hõn áhított céltól; a kockás hastól, karcsú deréktól, vékony comboktól, a megvalósítás azonban lehetetlennek tûnt.
 
Kalória-bevitelünk már a padlón, az elvégzett kardió munkamennyiséget tekintve pedig, már szinte versenyagaraknak éreztük magunkat, az az utolsó pár kilogramm azonban -ami a hasunkon és a fenekünkön elfedte valódi formánk- nem mozdult. Nincs megoldás? Itt kell feladunk? Vagy van még valami a tarsolyunkban, ami megoldást jelenthet? 
Alapvetõen az emberek két csoportra oszthatóak. Vannak, akik jelentõs túlsúllyal rendelkeznek és esetükben a fogyás már alapvetõ megszorítások mellett is igen látványos lehet, és léteznek vékonyabb - a diétájuk végén - járó személyek, akik hatalmas küzdelmet vívnak az utolsó kilogrammokkal. A két eset jelentõsen különbözõ azonban mégis van egy kapcsolódási pont.

Alfa, béta, gamma

fenek-cikk1.jpgBár kevesen tudjuk, szervezetünkben léteznek úgynevezett alfa-receptorok, melyek jelenléte a problémás zsírdepókban (comb, alhas, csípõ, fenék) akadályozzák a zsírsavak felszabadulását és így az egész zsírszövet véráramlását. Lehet kemény diétánk, milliónyi lekocogott óránk, mégis nehezen mozdul a ledolgozni kívánt felesleg errõl a területrõl. Nagyobb súlyfeleslegnél az alapvetõ szabályok betartása mellett még jelentõsen szabadulnak fel és kerülnek a véráramba zsírsavak, ha azonban alacsonyabb testzsírszázalékkal rendelkezünk, már problémába ütközünk, mert alacsonyabb zsírégetésünk tempója.

Itt kerül újra figyelmünk középpontjába az elõbb említett alfa-receptor, ugyanis ennek blokkolásával újabb lendületet kaphat szervezetünk. Ehhez pedig segítsége az úgynevezett alfa-kardió program, mely kimondottan „nemkívánatos" receptoraink negatív hatásait hivatott sarokba szorítani!
 

"Mozgósíts, vidd át, használd fel!"


yohimbine-cikk.jpgZsírégetési folyamatunk elsõ lépése mindig a zsírsav felszabadítása. Ez az elsõ lépés, mely elengedhetetlen. Ha ugyanis zsírsejtjeinkbõl nem jut ki a zsírsav, akkor nem is tud eljutni azokra a helyekre ahol felhasználásra kerülne, elégne! Ehhez nyújt(hat) segítséget nekünk egy örökzöld fa kérgébõl nyert anyag, melyet Nyugat-Afrikában már régóta használnak különbözõ betegségek kezelésére, ez pedig a yohimbine. Ez a táplálékkiegészítõkben fellelhetõ és boltokban beszerezhetõ anyag tuladjonképpen a nehezen befolyásolható területeinkben - mint pld. fenék, has - idézhet elõ extra zsírmobilizációt a véráramlás fokozásával. Ez természetesen önmagában még kevés és nem valami csodaszerrõl beszélünk, de egy jól betartott diétával, és mozgással kombinálva hatékony eszköz lehet a kezünkben!


A zsírégetés második fontos eleme lenne, hogy a már mobilizált zsírjaink ne rakódjanak vissza zsírszöveteinkbe, hanem véráramunkkal jussanak el az elégetés helyre. Ehhez fontos az adott zsírraktárunk jó vérellátásra, de sajnos az élet azt igazolja ez a legtöbb esetben nem megvalósult dolog. A mozgás persze fokozni fogja keringésünk, de szükségünk vann arra is, hogy azok a bizonyos alfa receptorok blokkolásra kerüljenek és ezt követõen szervezetünk felhasználja a már felszabadult zsírsavakat. Ezt a célt szolgálja egy jól összerakott program, mégpedig az alfa-kardió!


Alfa-kardió szabályai:

- A maximális zsírégetés érdekében mindig reggel éhgyomorra végezzük, vagy ha ez nem megvalósítható legalább három órával étkezésünk után.

 

- Heti legalább háromszori alkalommal iktassuk be edzéseink közé


- Ezt a programot igazából kimondottan alacsonyabb testzsírszázalék mellett érdemes végezni, egész pontosan az utolsó pár kilogramm ledolgozása érdekében.


- Biztos, ami biztos említsük meg mégegyszer: éhgyomorra kardiózzunk, mert ez így sokkal több zsírégetést fog eredményezni.


- 30-60 perccel edzés elõtt, ha úgy érezzük, jöhet a yohimbine, mint táplálékkiegészítõ és egy kis koffein melyek gátolja alfa-receptroaink és ha úgy érezzük l-karnitin, mely szintén segíti a zsírégetést egy bizonyos mértékben! Viszont vigyázzunk, ha vérnyomásunk magasabb, vagy olyan veseproblémánk van, mely ezeket az anyagokat kizárják!


- Edzés után egy óra hosszáig ne együnk semmit, majd ezt követõen lehetõleg fõként fehérjét vigyünk be szervezetünkbe. 2-3 óra múltán pedig visszatérhetünk jól összeállított, egészséges étrendünkhöz!


Személyre szabott kardió programunk:


kardio-cikk.jpgElsõ feladat: az elengedhetetlen bemelegítés legalább 5 percben


Második feladat: 5-10 perc nagy intenzitású karidó azzal a külön megjegyzéssel, hogy olyan gépen dolgozzunk, amin nem szoktunk, vagy olyan mozgásformát válasszunk, amit eddig nem ûztünk pld. ha eddig kocogtunk, most biciklizzünk!


A nagy intenzitás jelenthet egy adott ideig tartó komolyabb tempót, vagy megoldható intervall tréninggel is, ahol egy perc teljes erõbedobású pld. sprintet egy perc pihenõ vált.


Harmadik feladat: 5 percnyi kellemes pihenõ (ez mindenképp könnyen teljesíthetõ)


Negyedik feladat: 35-40 perc alacsonyabb intenzitású, zsírégetõ pulzustartományú aerob mozgás a most már ténylegesen felszabadult zsírsavak elégetéséhez!


Végezetül persze nyújtás, levezetés!

 

Mindemellett pedig fontos, hogy lélekben se adjuk fel! Ha már sok-sok feles kilogrammtól megszabadultunk, ne hagyjuk hogy az az utolsó pár deka boldogságunk útjába álljon. És ha már itt tartunk hogy boldogság; átváltozásunk során a milliónyi leírt és elmondott szakmai tanács mellett elsõsorban inkább arra törekedjünk, hogy a mozgás, az életmód-váltás élvezetet jelentsen számunkra és egész egyszerûen csak várjuk kíváncsian mit hoznak az elkövetkezõ hetek, hónapok élményben, átalakulásban 1-2 kilogramm felesleg ide vagy oda!


Szalka Andi

 

 

Érdekesség: A yohimbine a kényes, nehezen befolyásolható területeken (fenék, alhas) idézhet elõ extra zsírmobilizációt, többek között a véráramlás fokozásával, de persze önmagában ez kevés. Csak megfelelõ diétával és testmozgással ígér bónusz eredményeket!


Az alfa-2 blokkolás elméletileg kifejezetten elhízott emberekben is hatásos lehet.

 

Forrás: www.tesztoszteron.hu