Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

TOLLE Receptverseny - Nyertesek III.

A cikk megjelenési deje: 2009.11.18. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
teszta.jpgVégül bemutatjuk a beérkezett izgalmas receptek közül kiválasztott legínycsiklandozóbb, legötletesebb receptet:
Zöldséges tésztasaláta

 

Október 15-éig tartott Tolle Receptversenyünk, ahova olyan receptekkel lehetett nevezni, melyek:

- tartalmaznak a Tolle termékcsaládba tartozó sajtot
- elkészítésüknél figyelembe vették az egészséges táplálkozás irányelveit
- ízletesek és kreatívak

A három nyertesünk egy-egy értékes Súlykontroll ajándékcsomaggal lesz gazdagabb!

 

 

Elsõ helyezett lett Pivarcsiné Ladányi Bernadett receptje:

Zöldséges tésztasaláta
(a kép csak illusztráció)

Hozzávalók:
teljes kiõrlésû tészta
olívaolaj, balzsamecet
zöldborsó
brokkoli
kukorica
kakukkfû
savanyú uborka
alma
Tolle füstölt és trappista sajt
1 tojás
natúr joghurt vagy kefir
saláta levél
mustár
citromlé
só, édesítõ
petrezselyem zöld

Elkészítési idõ kb. 35 perc
Teljes kiõrlésû tésztát kifõzök vízben. Minimális olívaolajon megpárolok zöldborsót, brokkolit, pár szem csemegekukoricát.
Elõkészítek és összeaprítok még petrezselymet, savanyú uborkát, almát, Tolle füstölt és trappista sajtot -összevágom vagy a nagy sajtreszelõn reszelek.
Megfõzök egy tojást, melynek a fehérje szintén összevágandó.
Egy másik tálban natúr joghurtot vagy kefirt elkeverek ízlés szerint mustárral, az egy tojás sárgájával, citromlével, borssal, kakukkfûvel, ha szükséges egy kis édesítõvel, kicsi sóval, de ez elhagyható ízlés szerint. Ezután az öntetbe forgatjuk a tésztát, és a zöldségeket is. A tészta egy harmad arány legyen benne.
Ha ügyesek vagyunk, saláta levélbõl készíthetünk batyut, oly módon, hogy óvatosan kifúrjuk a saláta felsõ részét 4-6 helyen és petrezselyem szárat (levelestõl) húzok bele. Ezután a tányér aljára teszem a saláta levelet, majd felhalmozzuk a saláta közepébe a zöldséges szószos keveréket, a tetejét meghintjük petrezselyem zölddel.
Ha ügyesen átfûztük a salátalevelet, akkor a petrezselyem leveles szárával meg tudjuk kötni. Olívaolajjal vagy balzsamevettel meglocsoljuk, díszítésként sajtreszeléket szórunk rá és már ehetjük is.