2.helyezett lett: Sajtsalátával töltött csirkemell füstölt sajtos mámorban...
Október 15-éig tartott Tolle Receptversenyünk, ahova olyan receptekkel lehetett nevezni, melyek:
- tartalmaznak a Tolle termékcsaládba tartozó sajtot
- elkészítésüknél figyelembe vették az egészséges táplálkozás irányelveit
- ízletesek és kreatívak
A három nyertesünk egy-egy értékes Súlykontroll ajándékcsomaggal lesz gazdagabb!
Második helyezett lett Forján Petra receptje:
Sajtsalátával töltött csirkemell, füstölt sajtos mámorban
(A kép csak illusztráció)
Hozzávalók: (1 személyre)
- 1 evõkanál kockára vágott alma
- 1 evõkanál kockára vágott zeller
- 1 evõkanál kockára vágott Tolle light trappista sajt
- durvára vágott, friss petrezselyemzöld
- kevés frissen facsart citromlé
- 15 dkg csirkemell
- 1 vékony szelet Tolle füstölt sajt
- só, bors
- 50 g barna rizs
Elkészítés:
A kockára vágott almát, zellert a citrom kifacsart levével meglocsoljuk, pár percig kevés vízben fedõ alatt fõzzük, majd a tûzrõl levéve összekeverjük a petrezselyemzölddel és állni hagyjuk. A megmaradt folyadékot is félre tesszük. Addig a csirkemell filét félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk. A kihûlt almás, zelleres töltelékhez hozzáadjuk a kockára vágott trappista sajtot, alaposan összekeverjük és megtöltjük vele a csirkemellet. Hústûvel megtûzzük, hogy ne nyíljon szét. Egy teflonserpenyõben kevés olíva olajat hevítünk, mikor már elérte a kellõ hõmérsékletet óvatosan beletesszük a megtöltött húst, ráöntjük a fõzésbõl visszamaradt folyadékot és lefedve puhítjuk. Addig enyhén sós, olívaolajas vízben megfõzzük a barnarizst. Mikor szép fehér a hús a fedõt levesszük és elkezdjük pirítani. Ha megpirult rátesszük a vékony szelet füstölt sajtot, és addig hagyjuk a tûzhelyen, míg a sajt szépen rá nem olvad. Az elkészült töltött húst tányérra helyezzük, mellé a barna rizst tálaljuk. Zellerlevéllel díszítjük.