Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Tolerancia Program Zárórendezvény

A cikk megjelenési deje: 2007.05.24. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 

0524_tolerancia01_1.jpg„Valakikhez való viszonyunkat megismerésük nélkül nem tudjuk kialakítani!" - Szervátiusz Jenõ Általános Iskola

 

 

A Kõbányai Önkormányzat Közoktatási és Közmûvelõdési Irodája 2005/06. tanévben elindította a Tolerancia Programot, melynek lényege, hogy általános iskolás gyermekeink megismerkedhessenek a Komplex Általános Iskola tanulóival, örömeikkel, bánataikkal, sikereikkel, problémáikkal. Ennek érdekében tettek látogatást idén is a fogyatékkal élõk iskolájában tanulóink, és csakúgy, mint a tavalyi évben minden iskolát meglátogatott egy-egy „komplexes" osztály.

Ezeken a foglalkozásokon sokat játszottak, tevékenykedtek együtt a gyerekek. Nagyon sok szép tárgy született, amit a Szervátiusz Jenõ Általános Iskolában rendezett kiállításon meg lehetett tekinteni.

2007. május 24-én pedig Zárórendezvényre került sor a Kõbányai út 38. szám alatt található Szervátiuszban. A kerületi általános iskolák 5-5 fõvel a Gém utcai iskola teljes osztályokkal képviseltette magát a rendezvényen, ami a MÁS-KÉPP nevet viselte. A rendezvény utáni igen nagy érdeklõdést mutatja a sok vendég és az, hogy Demeter Antal igazgató úr kamerák és mikrofonok kereszttüzében mondta el megnyitó beszédét. Ebben hangsúlyozta a címben említett megismerés szükségességét, illetve azt, hogy az „...esélyegyenlõségi politika nem csupán a hátrányos megkülönböztetés megszüntetését kell, hogy célozza, hanem minden ember számára egyenlõ mértékben kell biztosítani a társadalomban való részvétel lehetõségét."

 

0524_tolerancia05.jpgA továbbiakban ének, vers, tánc szerepelt a programban, amit a Szervátiusz Jenõ Általános Iskola alsósai, illetve a Komplex Általános Iskola tanulói adtak elõ. A mûsor egyik fénypontja a „Nemadomfel" zenekar rövid koncertje volt. Az együttes tagjai mindannyian valamilyen fogyatékkal élnek, ám lendületük, kedvességük, tehetségük igen jó hangulatot teremtett az aulában.
Miután mindenki jól kitapsolta magát, a rendezvény mûsorvezetõje sétára hívta az idõközben kialakult csapatokat és a vendégeket, mely egy rövid mozgással kezdõdött, amit Béres Alexandra fitness világbajnoknõ vezényelt le.

 

 

Miután mindenki bemelegített, 5 helyszínt kereshettek fel a résztvevõk:
- Csörgõlabda bemutatót tartott a paralimpiai válogatott Dr. Ramocsa Gábor vezetésével. Itt a gyerekek is kipróbálhatták ezt a speciális sportot és megfigyelhették, milyen határozottsággal, odafigyeléssel segíthetik vak vagy gyengénlátó embertársaikat.
- Kerekes székes sízéssel és egyéb sportokkal találkozhattak a résztvevõk Selmeczi Géza vezetésével, aki a paralimpiai síválogatott mestere.
- Láthatatlan világot rendeztünk be az egyik tanteremben a Csodák Palotája segítségével.
- Körjátékoztunk, táncoltunk.
- Kosárra dobtunk és mindenki elhelyezte kézlenyomatát Kõbánya hatalmas térképén.

0524_tolerancia06.jpg

A zárásként Verbai Lajos polgármester úr elmondta gondolatait a rendezvénysorozatról és a zárórendezvényrõl szerzett benyomásait, majd a szkander világbajnok, többszörös Guiness rekorder, Toldi-bajnok, Magyarország Legerõsebb Embere, repülõgép és mostmár Combino vonszoló Nick Árpád tartott rövid, de igen tartalmas bemutatót, a gyerekek nagy örömére.
A rendezvény végén mindenki ajándék csomagot kapott, melyet szponzoraink és támogatóink segítségével szereztünk be. Köszönet a Kõbányai Önkormányzatnak, A Pensio17 Kft - nek, az Inco Med Kft-nek, az Oázis Kertészetnek, a Gyógyászati Segédeszközök Boltjának, a Pharmafoot Bt-nek, a Hartmann Kft - nek, a már említett Csodák Palotájának, Béres Alexandrának és Nick Árpádnak, a TimPrint Kft-nek, a KÖSZI-nek és a Gild Kft-nek önzetlen segítségéért.
Az ilyen és ehhez hasonló rendezvények kiválóan szolgálják az egymás megismerése, elfogadása, segítése hármas emberi kritérium megvalósulását. Külön köszönet illeti a rendezõ intézmény a Szervátiusz Jenõ Általános Iskola tantestületét, akik kimagasló munkájukkal közel 200 embernek szereztek igen kellemes délutánt.

0524_tolerancia02.jpg 0524_tolerancia03.jpg