Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Többszáz gyermek álmát váltotta valóra Alexandra és Kökény Attila

A cikk megjelenési deje: 2011.08.29. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
jotekonysagi-cikk.jpgÖtszáz állami gondoskodásban élõ gyermeket mozgatott meg a fitneszbajnok és a Megasztár 5 döntõse a KUL Alapítvány egészségfesztiválján a Stadionkertben szombaton. Az egészségmegõrzõ napot a gyermekotthonban élõk ötletei nyomán hozták létre a szervezõk.
 
 
A hátrányos helyzetû fiatalokat felkaroló alapítvány KULfeszt elnevezésû rendezvényére összesen harminc hazai intézetbõl és lakóotthonból érkeztek a résztvevõk.
 

 

Az egynapos fesztivál programját kifejezetten a gyerekek kívánságai alapján állították össze a szervezõk. A kalandpálya, az ugrálóvár, a csocsó,- focibajnokság mellett így adott koncertet Kökény Attila, és tartott aerobikórát Béres Alexandra is.

 

 

Az alapítvány munkáját már számos híresség támogatta. Legutóbb Kovács Kati és Vajda Attila ajánlotta fel személyes tárgyait egy jótékonysági árverésre. Oláh Ibolya, Tilla, és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség tagjai pedig a gyerekprogramok rendszeres résztvevõi.

 

 

Noha a gyerekek tele vannak energiával, az intézetekben sokszor eseménytelenül telik a szünidõ. A szûkös anyagi keretek miatt nem ritka, hogy elmarad a nyaralás.

 

 

„Kisebb kirándulásokat kivéve így szinte sosincs olyan alkalom, hogy ekkora létszámban jöjjenek össze az ország minden tájáról a gyerekek és a nevelõk egy olyan eseményre, ahol ráadásul az õ elképzeléseik valósulnak meg" - mondta el Illésné Áncsán Aranka, a tiszadobi gyermekotthon igazgatója, akit Anyácskaként, Oláh Ibolya gyermekkori pártfogójaként is ismernek.

 

 

 

Kelet - Európai Utógondozottakért és Lakóotthonokban Lakókért Alapítvány

A KUL Alapítvány azért jött létre, hogy az állami gondozott, lakóotthonokban, nevelõotthonokban élõ fiatalok, gyermekek társadalmi integrációját, munkapiacra való belépésüket segítse. Az alapítvány önkéntesei kéthetente találkoznak a nevelõotthonban élõkkel, ahol érték- és jellemépítõ klubokat szerveznek a gyerekeknek. A 2007-ben indult alapítvány kezdeti 10 fõs önkéntes csapata mára a hatszorosára duzzadt, és 8 otthon rendszeres látogatásával 300 gyereket érnek el.

 

Fotó

Györffy Anna