Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

„Retro” fitness eszközök – Ma is érdemes kipróbálni õket!

A cikk megjelenési deje: 2013.04.24. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

ug130.jpgA 80-as években igen elterjedt torna eszközöket mindenki ismeri. Ugrálókötél, hullahopp karika és bordásfal: minden gyerek használta õket! Ha még ma is egykori szobánk falát díszíti a jó öreg bordásfal, vagy ott lapul a szekrényben valahol a karika és a kötél, érdemes újra használatba venni õket, hiszen segítségükkel remek gyakorlatok végezhetõk!

 

ug131.jpgFormás derék

 

Ha szeretnéd ledolgozni magadról a derék körül felhalmozódott felesleget, bátran vedd elõ a hulahoppot! A karikát már az ókori Egyiptomban és Görögországban is használták, története több ezer éves! A karikázást elfelejteni nem lehet, és megtanulni is nagyon könnyû! A hullahopp karikát gyors, ritmikus mozgással tarthatjuk fenn a csípõnk körül, napi 10 perc gyakorlás remekül megdolgoztatja a derék körüli izmokat. Ha még nincs otthon ilyen eszközünk, de szeretnénk kipróbálni, célszerû fából készült változatot vásárolni, mert az mûanyag társánál jobban megdolgoztat!

 

 

Ugrálj, és fitt leszel!

 

 A Wikipedia szerint az ugrálókötél hosszú múltra tekint vissza, már az ókori egyiptomiak és az  ausztrál õslakosok is használták gyermek- és közösségi játékokra. Az 1950-es évektõl, kis helyigénye miatt, a városokban élõ gyerekek körében lett igen népszerû. A 70-es évek fitneszmozgalmával ez a népszerûség tovább nõtt, napjainkban versenyek és különféle sportesemények szervezõdnek az ugrálókötél köré.

 

Az ugrálókötél gyakorlatok az aerob edzés és a koordináció kombinációi, melyet edzéseikben leginkább a bokszolók és birkózók alkalmaznak.. Használatát azonban mindenkinek érdemes kipróbálni és megtanulni, hiszen segítségével intenzíven edzhetõ a test minden izma, és erõsíthetõ a szív és érrendszer. Eleinte elegendõ napi 10 perc gyakorlás is, majd a megfelelõ technika elsajátítása után növelhetõ az idõtartam, vagy megtanulhatunk bonyolultabb gyakorlatokat is. Az ugrókötelezés remek zsírégetõ hatással bír, és akár otthon is végezhetõ. Megéri kipróbálni! Nagyobb túlsúly, vagy térdproblémák esetén azonban ne ezt az eszközt válasszuk kezdésnek!

 

ug133.jpgErõ és hajlékonyság

 

A karikával és az ugrálókötéllel szemben a bordásfal kicsit drágább eszköz, de nagyon sokoldalúan használható! Fõleg gyerekes családokban tesz jó szolgálatot, ahol a kicsik kiélhetik rajta mozgás iránti vágyukat még akkor is, ha az idõjárás miatt a négy fal közé szorul a család, de segítségével remek edzést végezhetnek a szülõk is! Erõsítõ és nyújtó gyakorlatokra egyaránt alkalmas, más eszközökkel (pl. gumikötél, TRX, húzódzkodó keret) remekül kombinálható, így kis ráfordítással könnyen varázsolhatunk magunknak otthoni edzõtermet! 

 

Tegyük változatossá otthoni edzéseinket! Játsszunk úgy a gyerekekkel, hogy közben karcsúsodjunk a kötél, vagy a karika segítségével! Bármelyik eszközt is iktatjuk be edzéseinkbe, ne feledkezzünk meg a bemelegítésrõl és a nyújtásról sem!