Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

PUMA - Usain Bolt újabb sikere!

A cikk megjelenési deje: 2009.09.10. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Bolt with flag and shoes.JPGA háromszoros olimpiai bajnok PUMA atléta Usain „Villám" Bolt saját világrekordját megdöntve, káprázatos gyõzelmet aratott 100 méteren augusztus 16-án vasárnap este a berlini Olimpiai Stadionban, és ezzel újra bebiztosította magának a „Világ leggyorsabb embere" címet.

 

  9.58 másodperces idejével a Bolt olyan versenytársakat utasított maga mögé, mint Tyson Gay és Asafa Powell. A jamaikai sprinter a külön neki készült, PUMA YAAM néven ismert Theseus Pro szegecses sprintcipõben versenyzett, így ez a cipõ joggal tekinthetõ a világ leggyorsabb cipõjének.



„Ezért edzettem egész évben. A cipõ szinte hajtott elõre. Igazán élveztem a versenyt" - nyilatkozta az örömmámorban úszó Bolt, miután célba ért. „Az idõjárás tökéletes volt és a szurkolók is rengeteg energiát adtak" - tette hozzá.

Bolt scoreboard 1.JPGA PUMA YAAM szegecses sprintcipõt, amely Boltot elrepítette a gyõzelemhez, a PUMA tervezõi és technikusai fejlesztették ki, miután részletesen tanulmányozták és megmérték a versenyzõ lépéseit és lábformáját. Ezen információk és folyamatos tesztelés segítségével egy olyan méretre szabott szegecses sprintcipõt hoztak létre, amely a lehetõ legjobban illik Usain egyedi testmozgásához. A vibráló narancssárga színt azért választották, hogy megfelelõ legyen a kontraszt az Olimpiai Stadion kék pályájához képest. A cipõt úgy tervezték, hogy erõt, sebességet és stabilitást biztosítson viselõjének. „Motorja" egy olyan karbonlap, amely súlyt nem, csak sebességet és erõt ad hozzá a teljesítményhez.

 

 

puma.jpg

A PUMA elkészítette Usain cipõjének némileg egyszerûsített változatát is, amely PUMA STREET YAAM néven még idén kapható lesz a kiemelt boltokban.