Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

ProYouth program Magyarországon

A cikk megjelenési deje: 2012.07.01. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
proyuth-cikk.jpgNemrég elindult egy hét európai országot átölelõ, fiatalok egészségmegõrzésére - különös tekintettel az evészavarok prevenciójára - irányuló nemzetközi program, amelyben Magyarországot a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete képviseli.
 
Ingyenes online szûrés és állapotkövetés is része a programnak.

https://www.proyouth.eu/home.html

A magyar program fõleg a felsõoktatásban tanuló diákokat célozza meg, de mivel a hozzáférés korlátlan, bárki csatlakozhat a programhoz. A program igyekszik figyelembe venni a nagyon eltérõ igényeket is, ezért többféle módon használható. Segítséget jelenthet azok számára is, akik csupán információkat keresnek a mentális egészség, vagy az evészavarok témájában, lehetõséget nyújt a diákoknak, hogy megoszthassák egymással gondolataikat, problémáikat, valamint támogatást jelenthet azoknak, akik segítséget keresnek.

Kérjük továbbítsa felhívásunkat!
 
 
 
 A ProYouth program moduljai:

1. Szûrés
A Pro Youth program elsõ lépcsõfoka a szûrõ kérdõív, amelyet a platformra regisztrálás elõtt kell kitölteni. A kérdõív alapján megbecsüljük, hogy milyen kockázattal alakulhat ki evészavar. Feltérképezzük, hogy jelen vannak-e olyan tünetek, amelyek problémás evési szokásokra, illetve evészavarra utalhatnak. A kérdõív kitöltése után visszajelzést adunk arról, hogy a válaszok alapján valóban van-e szükség segítségre.

2. Folyamatos állapotkövetés
A ProYouth központi eleme a folyamatos állapotkövetés. Igyekszünk azokat a tüneteket és szokásokat nyomon követni, amelyek az idõ során változhatnak (például a testtel való elégedettség, a testsúly és az étkezési szokások). A program minden kitöltött állapotkövetõ kérdõív után azonnal automatikus e-mailt küld, amelyben tájékoztatást adunk arról, hogy milyen változások következtek be a korábbi értékeléssel összehasonlítva, és mely területek jelenthetnek problémát a jövõben. Az itt bevitt információ a ProYouth online tanácsadók rendelkezésére áll.

3. Fórum
A ProYouth Fórumon a résztvevõk különbözõ témákban cserélhetnek információt és oszthatják meg gondolataikat egymással; véleményt mondhatnak például az egészséges életmódról, diákéletrõl, vizsgadrukkról, tanulási módszerekrõl, a média és a testkép kapcsolatáról stb. A Fórumot a ProYouth csapata moderálja. A moderátoroknak minden hozzászólást el kell olvasniuk és ügyelniük kell arra, hogy a hozzászólók pozitív kommunikációt folytassanak. Minden megkérdõjelezhetõ tartalmat (pl. agresszív vagy anorexiát pártoló kijelentéseket) törölnek a fórumról.

4. Csoportos chat konzultáció
A ProYouth online tanácsadója rendszeresen ajánl idõpontokat, amelyekben más résztvevõkkel is találkozhatnak a chat-szobában. A részvételhez nem szükséges elõre bejelentkezni. Az idõpontok a „Chat" menüpontban találhatók. A 90 perces csoportos chat konzultáció lehetõséget ad arra, hogy egy tanácsadó segítségével tisztázzák a résztvevõk felmerülõ kérdéseiket, és gondolataikat megoszthassák a többiekkel.

5. Egyéni chat konzultáció
A csoportos megbeszélés mellett lehetõség van a ProYouth tanácsadóval egyéni kérdésekben beszélgetést folytatni a chat-szobában. Az egyéni konzultáció 30 perces. A részvételhez elõzetesen idõpontot szükséges foglalni. Az elérhetõ idõpontok a „Chat" menüpontban találhatók.