Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Nyaralás, plusz kilók nélkül

A cikk megjelenési deje: 2011.06.21. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
tengerpart.JPGItt a nyár, a jó idõ! A legtöbben ilyenkor nekivágnak a Balatonnak, vagy a nagyvilágnak, és 1-2 hétig jól érzik magukat. Egyre többen választják az all inclusive szolgáltatást nyújtó szállodákat. Ezekben annyit ehet-ihat az ember, amennyit csak bír!
Nagy a kísértés, hiszen minden újdonság és nagyon finom. Mire figyeljünk oda , hogy megelõzzük a súlygyarapodást?

Mit is jelent az all inclusive kifejezés?

 

all inclisive.JPGHa legjobban ki szeretném fejezni azt, mit is jelent egy ilyen szolgáltatással fémjelzett szálloda, akkor azt mondanám, hogy „minden benne foglaltatik". Az étkezések szempontjából ez annyit tesz, hogy egész nap a szálloda a vendégek rendelkezésére áll mindenféle étellel, esti csipegetnivalókkal, italokkal. Ráadásul minden korlátlanul fogyasztható és már benne van a szobaárban.


Legelõször ez a szolgáltatás olyan szállodákban jelent meg, amiktõl a boltok, üzletek távol estek, így a vendégeknek nehézségekbe került volna étkezéssel kapcsolatos plusz igényeinek kielégítése. Ma már nem csak ilyen szállodák szolgáltatásaiban találjuk ezt meg, hanem számos gyerekbarát és egyéb tengerparti szállodánál is.


Az all inclusive szócska azonban nem csak az étkezések korlátlanságát jelenti, hanem az ilyen szállodák különbözõ sport, animációs szolgáltatásokat is nyújthatnak. A felnõtteknek különbözõ aerobicórák, vetélkedõk, közös kirándulások, esti showmûsorok állnak a rendelkezésükre. A gyerekeket pedig gyermekanimátor várja tengerparti játékokkal, pólófestéssel, gyerekdiscóval. Ha ilyen szállodába utazunk, érdemes részt venni ezeken a programokon, hiszen nyaralásunk sokkal pihentetõbb, élménydúsabb és emlékezetesebb lesz úgy a szülõknek, mint a gyereknek.


Miért is ajánlott?

 

Egyrészt, mert lehet, hogy az alapár picit drágább, mit más szállodáknál, de egy gyerekes család esetében biztos, hogy végeredményben olcsóbb, mint egy hagyományos szálloda. Hiszen napközben a gyermek megkíván ezt-azt, mi is ennénk egy kis gyümölcsöt, innánk koktélt, vizet, kávét. Ezek, mind-mind költségek, kivéve, ha már benne van az árban.


Sõt a pihenésünk is teljesebb lehet, ha tudjuk, hogy a gyermekünk jó kezekben van, jól szórakozik. Így az együtt töltött idõkben figyelmesebbek, türelmesebbek leszünk gyermekeink iránt, hiszen nekünk is volt alkalmunk egy picit lazítani, esetleg egy aerobicórán megmozgatni fáradt végtagjainkat. Jó alkalom lehet ez arra, hogy elkezdjünk rendszeresen mozogni. Futhatunk egy picit a tengerparton, részt vehetünk vizizumbán. Még azt sem mondhatjuk, hogy drága, vagy messzire kell érte menni.


Mire figyeljünk oda?

 

All inclusive szolgáltatást nyújtó szállodák ma már Magyarországon is vannak, de valószínûsíthetõen a legtöbben a mediterrán országokban találkozunk velük. A legtöbb helyen nemzetközi konyhával várják az ide érkezõket, de általános, hogy többféle helyi specialitást is készítenek a konyhán. Ezek legtöbbje zöldséges, könnyû fogás, ezért nyugodtan kóstoljuk meg. A legnagyobb odafigyelést az adagok megfelelõ kiválasztása, az egész nap alatti folyamatos étkezés, az édességek korlátlan fogyasztása, és a koktélok jelentik.
Korlátozzuk az étkezések számát 5-re, legyen reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora. Az adagok a három fõétkezést (reggeli, ebéd, vacsora) kivételével, ne haladják meg a maroknyi mennyiséget. Tízóraira fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségsalátát, vagy az egyik kisétkezésre illesszünk be egy kevés nassolnivalót.
Reggelire fogyasszunk cukros kekszek helyett natúr joghurtot friss gyümölcsökkel, vagy teljeskiõrlésû zsömlét, kenyeret, vajjal, sonkával és sok-sok zöldséggel.
Ebédre a nagy melegben, csak könnyû fogásokat együnk, például grillezett húsokat, rákot salátával. A salátaválaszték szerencsére 10-20 salátát is jelenthet. Ebbõl már mindenki megtalálhatja a számára szimpatikust. Vigyázzunk a magas kalóriatartalom miatt a majonézes salátákkal.
Vacsorára, amikor már hûvösebb az idõ, ehetünk picit úgymond nehezebb ételeket, csak arra figyeljünk, hogy ne sokat, ne túl késõn, és utána még sétáljunk egy jó nagyot a környéken, vagy legyünk aktív szereplõi egy-egy esti showmûsornak, táncos estnek.
Napközben vizet, vagy cukormentes limonádét fogyasszunk, a cukros, fõleg tejszínes koktélokkal pedig vigyázzunk, mert nagyon magas kalóriatartalmuk van. Délután igyunk egyet, de menjünk is el egy jót zumbázni!

 

Ha aktív, de pihentetõ nyaralásra vágynak a párjukkal, vagy akár az egész családdal, akkor nézzék meg a Klub Oázis szállodákat, ahol mindez Önökre vár! Itt Béres Alexandra által képzett animátorok várják az idelátogatókat, hogy felejthetetlenné tegyék a nyaralást, és vigyáznak arra, hogy ez ne az otthoni mérleg által mutatott plusz 8 kg miatt váljék felejthetetlenné!

 

 

Kovács Judit
dietetikus