Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Nordic Walking – edzés a szabadban

A cikk megjelenési deje: 2007.07.02. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
nordic cikk_vezetokep.jpgAlexandrának lehetõsége nyílt kipróbálni a nálunk még igencsak gyermekcipõben járó sportot, a Nordic walkingot.

 

 

No de mi is ez a Nordic Walking és miben különbözik a 'hagyományos sétától'? A mozgás a sífutáshoz hasonlít, vagyis a karokat a test mellett a lábmunkával ellentétesen mozgatjuk, miközben a bottal toljuk magunkat elõre.
A botok használatával kisebb az izületek igénybevétele, jelentõsen javul az általános kondíció. Az izmok erõsebbé válnak, a botok használata által a nordic walking a test mintegy 600 izmának 88-90%-át megmozgatja, a lábakat, karokat, hasizmot. Javul a szervezet oxigénfelvevõ képessége, jótékony hatással van a tartásra és a vérkeringésre, javítja a koordinációt és az izületek mozgékonyságát.
Emellett nem elhanyagolandó tény, hogy míg a hagyományos gyaloglás energiafelhasználása 280 kcal/óra, a Nordic Walking-é 400 kcal/óra.
Szandi nagyon élvezte a 'sétát' és mindenkinek csak ajánlani tudja.nordic cikk_01.jpgnordic cikk_02.jpg