Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Nézz szembe a koroddal

A cikk megjelenési deje: 2011.10.27. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Nezz_szembe_a_koroddal-cikk.JPGA Nézz szembe a koroddal! (Fel lehet-e készülni az öregségre? Sanoma Media. 2011) lényegében az egyetlen olyan könyv e témában, amely nem pszichológus tollából született, ám mégis (vagy éppen ezért?) közérthetõen, szellemesen és finom humorral tárgyalja a korosztály problémáit.
Az Ünnepi könyvhéten (június elején) jelent meg Tóth Gábor Ákos Nézz szembe a koroddal! címû könyve melyben kellõ empátiával, szociológiai mélységgel tárja fel az öregkor buktatóit. S nagyon helyesen teszi, hogy a nehezebb utat választotta. Nem készített híres emberekkel vagy azok leszármazottaival színes interjúkat, nem bulvárosította el mondandóját, hanem nagyon is következetes szigorral maradt a témájánál. Gánti Bence klinikai szakpszichológus, az Integrál Akadémia elnöke szakmai szempontú elõszavában arra kéri az olvasókat, hogy igenis foglalkozzanak az öregség és a halál kérdésével, mert ez kikerülhetetlen. „Mi, pszichológusok tudjuk, hogy az univerzális gyógyszer a lelki problémákra az önámítás leleplezése: a hitelesség és az igazmondás önmagunk elõtt. Az öregséggel és a halállal való foglalkozás ennek az igazmondásnak a része."Tóth Gábor Ákos könyvében nagyon jól rávilágít arra is, hogy sokan az öregséggel való foglalkozást, megbékélést, annak az elfogadását, az azzal való szembenézést egyre inkább hárítják, s amikor egyszerre elfogy az erejük, az öregség alattomosan magába süppeszti õket, mielõtt felocsúdnának. Ezért is vegyük bátran, akár már ötvenévesen is a kezünkbe a Nézz a szembe koroddal! címû könyvet.