Sok kérdés érkezett, mivel váltsuk ki a kenyérkenésre használt vajat vagy margarint, ezért úgy döntöttünk meglepünk Titeket néhány tippel.
Ha bárkinek van olyan kipróbált receptje, amely véleménye szerint beilleszthetõ a Súlykontroll Programba és amelyet szívesen megosztana mindenkivel, azt szeretettel várjuk.
Kapros-uborkás túrókrém / 1 adag
o sovány tehéntúró 30 g
o kígyóuborka 50 g
o kefir vagy joghurt 20 g
o só ízlés szerint
o kapor ízlés szerint
Elkészítés:
A túrót villával áttörjük, megsózzuk, hozzáadjuk az elõzõleg apróra vágott friss kaprot, majd hozzákeverjük a joghurtot. Az uborkát lereszeljük és összekeverjük a kapros túróval. Hûtõben hagyjuk összeérni az ízeket, majd hidegen Súlykontroll szakasztól függõen vagy teljes õrlésû tönkölybúza-, durum-, zabos kenyérrel vagy wasa kenyérrel tálaljuk.
Tojáskrém / 1 adag
Tojás 1,5 db
12%-os tejföl 20 g
Vöröshagyma 10 g
Mustár 2,5 g
feketebors ízlés szerint
só ízlés szerint
petrezselyem zöld ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat megfõzzük, majd lereszeljük. A zsírszegény tejfölt megsózzuk, hozzáadjuk az elõzõleg apróra vágott friss petrezselyem zöldet, ízesítjük borssal és bazsalikommal, végül belekeverjük a mustárt, és az apróra vágott vöröshagymát. Végül összekeverjük a fõtt, reszelt tojásokkal, és hûtõben tárolva hagyjuk összeérni az ízeket.
Kókuszos túrókrém édesítõvel / 1 adag
alma 50 g
körte 50 g
sovány tehéntúró 30 g
kókuszreszelék 20 g
joghurt 20 g
édesítõ ízlés szerint
só egy csipet
Elkészítés:
A joghurthoz hozzáadjuk a kókuszreszeléket, az édesítõszert és a csipetnyi sót, majd összekeverjük a villával áttört túróval, és hozzáadjuk a lereszelt vagy apró kockákra vágott almát és körtét. Hûtõben hagyjuk összeérni az ízeket. Korpovit keksszel kitûnõ.
Egészségetekre!