Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Mozogsz velem? Sportos szerelem

A cikk megjelenési deje: 2013.05.09. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

131.JPGHa másokkal együtt edzünk, a  mozgás is sokkal könnyebb, élvezetesebb.. Fõleg akkor, ha ez a személy: a párunk! Mivel a rendszeres sport idõt „vesz el" az ember életébõl, egy kapcsolatban sajnos problémát jelenthet, ha az egyik fél sportosabb, míg a másik nem szeret mozogni. Ideális esetben a mozgás örömét is megoszthatjuk, s az edzések növelhetik az együtt töltött idõt, ez által jótékony hatással lehetnek párkapcsolatunkra is!

 

Életmódváltásba mindenki más okból kezd bele, így a sporttal is lehetnek egyéni céljaink. Ha azonban kedvesünkkel együtt kezdünk mozogni, vagy alakítunk ki új életformát, egészen biztosan többet fogunk kapni, mintha csak magányosan edzenénk! De hogyan valósítható meg mindez egy pár életében a mindennapi rohanás, munka és kisgyerekek mellett? Négy párt kérdeztünk meg a témáról - a mozgás szeretete mindannyiukban közös, ám más és más céllal kezdtek el együtt edzeni!

 

134.jpgÁgi és Attila rendszeresen járnak futni, és Hot iron edzésekre. Elõször Ági szeretett bele a csoportos, súlyzós edzésbe, mégpedig akkor, amikor szerette volna leadni a szülés után rajta maradt felesleget. Bár Attila is futott, rendszeresen biciklizett, eleinte még sem volt hajlandó Ágival tartani a terembe! Végül, párja kérésére,rászánta magát, hogy részt vegyen egy ilyen erõsítõ órán, ami annyira megtetszett neki, hogy azóta együtt járnak edzeni!

 

132.jpgHogyan tudjátok munka és kisgyerek mellett az együtt sportolást megoldani?

Ági: Tulajdonképpen szervezés kérdése az egész. 
A reggeli futásokat úgy intézem, hogy miután bevittem a gyereket a bölcsibe, kimegyek a Margit-szigetre, két teljes kör futás után haza megyek, otthon gyors zuhany, majd irány a munka. következik.
Az esti edzésekkor, vagy sportrendezvények esetén a nagyszülõk vállalják a gyerekfelügyeletet.

 

 

Miért jó, ha egy pár együtt sportol?

 

Attila: Mivel keveset vagyunk együtt, mindenképpen jónak tartom, hogy hasonlóan szeretjük eltölteni a szabadidõnket. Addig is együtt vagyunk, és edzés közben még soha nem veszekedtünk! J

 

Vica és Józsi régebben nem igazán voltak sportosak, de a fiú vérvételének eredménye változtatásra késztette õket!

Józsi: Borzalmasan magas volt a vérzsír eredményem, a koleszterinem, a vércukrom és a vérnyomásom is. Az orvos azt mondta,  vagy most változtatok, vagy 1 hónap múlva szeretettel vár, mert akkor már csak gyógyszerrel tud segíteni!

130.jpgVica: Tavaly januárban elkezdtünk fogyókúrázni. Átalakítottunk az életünket, változtattunk az étkezési szokásainkon, leszoktunk a cigarettáról. Ehhez jött hozzá késõbb, a sport. Párom határozta el elsõként, hogy edzõterembe fog járni. Én eleinte nagyon ódzkodtam ettõl.  A túlsúlyom miatt kialakult  önértékelési gondok, az önbizalomhiány miatt nagyon nehezen szántam el magam,, hogy a tökéletes testû fiúk, lányok közé lemenjek. Igazán kedvet akkor kaptam, amikor párom lelkesen mesélt az edzéseirõl. Azóta, kora tavasztól késõ õszig, szinte mindenhova - még a munkába is -, kerékpárral közlekedünk. Bicajon majdnem egész Budapestet felfedeztük már ,
A "benti" (edzõtermi) sportolást  tavaly nyáron kezdtük Hot Ironnal. Néhány alkalommal a TRX-et is kipróbáltuk és bokszon voltunk már többször is együtt.

Mi változott a kapcsolatotokban mióta együtt mozogtok?

Vica: A kapcsolatunk úgy érzem ugyanolyan stabil, inkább a a napi rutinunk változott, hiszen mindent át kellett szervezni a sport miatt. Míg korábban munka után filmet néztünk, interneteztünk, olvastunk, most lemegyünk edzeni, vagy elmegyünk bringázni, görkorcsolyázni. Persze a korábbi dolgok is megmaradtak, csak kevesebb idõt szánunk rájuk.

A hatás mindenképpen pozitív, hiszen energikusabbak lettünk, kevesebb alvást igényel a szervezetünk, jobban tûrjük a stresszt.

 

137.jpgZita és Zsolt esete némileg speciális: Zita fitness oktatóként dolgozik, így a mozgás mindennapjainak szerves része. Régebben Zsolt is napi szinten edzett, de az utóbbi pár évben nem tudta összeegyeztetni a munkát és a szabadidõt, illetve kisgyerekes család lévén inkább a gyerekekkel töltötte megmaradt szabad perceit.

 

Hogyan kezdtetek végül mégis együtt edzeni?

 

Zita: Sajnos az utóbbi évben valóban nagyon keveset voltunk együtt, és ezt elég nehezen viseltük mind a ketten. Ezen kívül aggódva figyeltem azt is, hogy Zsolt egyre rosszabb állapotba kerül: abszolút nem volt állóképessége, már egy kisebb lépcsõt is nehezére esett megmászni!

 

139.jpgZsolt: Beláttam, hogy két fiúgyermek mellett jobb kondícióra lenne szükségem, illetve szerettem volna a némileg hiperaktívnak mondható feleségemmel több idõt tölteni. J

Amikor elkezdett crossfit edzésekre járni, úgy gondoltam, ezt talán én is kipróbálom. Régebben minden nap edzõterembe jártam, így eleinte meglepõ volt számomra ez a teljesen másfajta, funkcionális mozgásokon alapuló edzés. A régi edzések azonban jó alapot adtak, így a súlyemelõ gyakorlatokban volt sikerélményem. Az állóképességemen kellett inkább javítani, így amikor Zita egy vesreny miatt elkezdett futni, végül én is elkezdtem kocogni is!

 

Hogyan szerveztétek át a mindennapokat a közös sportolás érdekében?

 

135.jpgZita: Zsolt saját maga alakítja a munkaidejét, és szerencsére rájött, hogy nem mehet a munka az egészsége rovására, így most már szorít idõt az edzésekre. Én sem 8 órás munkarendben dolgozom, így együtt tudunk részt venni a délelõtti crossfit edzéseken, amíg a fiúk iskolában, bölcsõdében vannak. Az edzés elõtt és után is dolgozunk, de ez így pont belefér az idõnkbe! Zsolti már az én TRX és Bootcamp óráimra is eljár, így aztán igazán sokat vagyunk együtt! Mivel szeretem a kihívásokat, többször megyünk különbözõ versenyekre, gyakran látogatunk sportos programokat. Szerencsére ilyenkor, két nagymama is tudja vállalni a gyerekek felügyeletét, de van olyan is, hogy a srácokat is magunkkal visszük! J

 

Mióta együtt mozogtok, éreztek változást a kapcsolatotokban?

 

Zita: Szerintem minõségi változás állt be a kapcsolatunkban azóta, hogy együtt edzünk, hiszen sokkal több idõt töltünk együtt! Közös élményeket, barátokat szerzünk, és Zsolti azóta sokkal jobban megérti a munkám iránti szenvedélyemet is!

 

136.jpgUtolsó párosunk mindkét tagja profi: Nóri, Zitához hasonlóan fitness oktató, Dani pedig a Look your best terem vezetõedzõje!

 

Nóri: Már évek óta együtt sportolunk, eleinte erõsítõ edzéseket végeztünk, újabban pedig együtt triatlonozunk. Ennek az ötlete eredetileg  Danié, õ már korábban is triatlonozott, és az elmúlt egy évben engem is "megfertõzött vele"! Így most már elég sok edzés van, amit hetente, együtt csinálunk végig. Ezek az edzések a sport jellegébõl fakadóan elég hosszúak, fõleg a hétvégi bringázások.

A sportos munkátok mellett marad még energiátok edzésekre?

138.jpgNóri: Külön jó, hogy így már ezt az idõt is együtt tudjuk tölteni! Szerintem nagyon jó, hogy a sport és a sport szeretete ennyire közös felület. Úgy érzem, ez közelebb hoz egymáshoz, és a közös hobbi meg a közös célok csak erõsítik a kapcsolatunkat!  Most pl. közösen készülünk egy hosszútávú versenyre, amit váltóban szeretnénk megcsinálni. Mindenképpen  kellenek az ilyen  közös élmények, a közös célok...hiszen ezek nagyon jól együtt tudnak tartani két embert!

 

Ha te is kedvet kaptál ahhoz, hogy pároddal együtt mozogj, ne tétovázz! Változtassatok mindennapi szokásaitokon együtt, és meglátjátok, megéri az együtt töltött idõ, és az együtt befektetett energia! Fussatok, menjetek biciklizni, de ha csoportos edzést választanátok, akkor sem kell zavarba jönnötök! A Hot iron, TRX, Bootcamp, Spinning és Box órák biztosan elég kihívást tartogatnak mindkettõtök számára!