Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Mozogj a babáddal! BikeWithBaby Program

A cikk megjelenési deje: 2013.01.09. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

bike132.jpgA tekerés szerelmese vagy, de 2 év alatti kisgyermeked van otthon,aki hiányolna, amíg az edzõteremben edzel? Vagy éppen  most vársz kisbabát?

A babahordozás szerelmese vagy, de hiányzik a mozgás, a kikapcsolódás, a jó zene és a vidám hangulatú társaság?

Sose próbáltad még sem a tekerést, sem a hordozást, de már Rád férne a feltöltõdés, hogy aztán újra fitt és vidám anyukát lásson a picid?

Ha megtehetnéd  akkor sem szívesen hagynád másra, szeretnél vele közös programot csinálni, ami mindkettõtöknek jó és hasznos?

Gyere és tekerj babáddal a hátadon, õt pedig ringasd el, miközben  Téged motiváló, de a baba fülének harmonikus és kellemes zenére mozogsz és fogysz!

bike131.jpgA Gilda Max Óbuda Gate-ben egyedülálló program veszi kezdetét, melynek kitalálója Bálint Katica versenykerékpáros és Spinning® instruktor, aki maga is anyuka:

„A BikeWithBaby egy olyan program kisbabás, kisgyermekes és várandós anyukák számára, ahol miközben az anya mozog, a babája zavartalanul alhat akár a hátán.  A szoros testkontaktus elõnyeit hosszan ecsetelhetnénk, de itt most legyen elég annyi, hogy segíti a kötõdést, nyugodtabb lesz a  baba, ezáltal nyugodtabb mama  lesz az „eredmény".

Az óratípus célja alapvetõen az, hogy a mama és a baba EGYÜTT kapcsolódjanak ki, ne kelljen egymást nélkülözniük, miközben az anya közösségbe megy, mozog, zenét hallgat és egy kicsit a saját testével is törõdik.

 

Az ötlet abból alakult, hogy több év országúti és pályakerékpárral való versenyzés után, már spinningR instruktorként, babával a pocakomban is tartottam órákat a betöltött 6. hónapig - természetesen az órák színvonala mellett szem  elõtt tartva a baba és a saját egészségemet is! Születése után kisfiamat 10 napos korától életvitelszerûen hordoztam, ez tart a mai napig és még fog is egy darabig, remélem!

Természetesen olyan anyukákat és babáikat is szeretettel várjuk, akik még sosem hordoztak,  csoportosan sosem tekertek zenére! Most itt a remek alkalom és lehetõség!

Az órák intenzitása egyénhez igazodik, köszönhetõen annak, hogy a kerékpáron mindenki maga szabályozza az ellenállást - a teljesen kezdõ, edzetlentõl, a sportos anyukáig.  A részvételt a szülés utáni 6. héttõl javasoljuk.

bike130.jpgA BikeWithBaby programban saját gerincünk épsége érdekében és hogy a baba is biztonsággal simulhasson hozzánk, kizárólag a hátunkon hordozzuk gyermekünket, méghozzá hordozókendõben vagy hordozókendõ anyagú meitai-ban.

Hordozási tanácsadóink, akik szintén kisgyermekes anyukák, az elsõ 15 percben segítenek a még bizonytalanul kötözõ, vagy épp teljesen kezdõ anyukáknak a kendõ vagy meitai megkötésében. A hordozásban rutinos anyukák ezalatt nyugodtan felülhetnek már a kerékpárra, az edzõ már ekkor is velük van, de ez még nem az óra aktív része. A BikeWithBaby program órái 75 percesek.

bike133.jpgAz aktív mozgás ezen az órán is 60 perc, a közös bemelegítést tehát a 75 perc 16. percében kezdjük meg. Az óra mozgásanyaga eltér más indoor kerékpáros órákétól, mert a baba súlyának köszönhetõen az anya súlypontja eltolódik, ami behatárolja egész koordinációját. A babára is tekintettel vagyunk, nem végzünk hirtelen mozdulatokat, ami a nagy eséllyel álomba merült kicsit kizökkentené álmából.

Az órák zenei anyaga elsõsorban komolyzenei klasszikus- és filmzenékre, ill. ezek keverékére épül."

Katica és a babás csapat szeretettel vár minden lelkes anyukát és manóját csütörtökönként 10.15-11.30-ig a Gilda Max Óbuda Gate-ben! Mert  együtt tekerni jó!