Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Mozgékonyság – fél egészség! 10 éves Alexandra senior torna csoportja

A cikk megjelenési deje: 2012.11.09. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

senior132.jpgÉppen 10 éve annak, hogy Alexandra a fiatalabb korosztályokon kívül senior korú vendégeknek is tart edzést. Kezdeményezése annak idején úttörõ volt, hiszen õ vezette be a fitness termek órarendjébe a senior tornát.

senior130.jpgSzandi, orvos édesapja tanácsára kezdett foglalkozni ezzel a korosztállyal. Õ hívta fel a figyelmét arra, hogy az idõsebbek sajnos gyakrabban esnek el, mert a kor elõrehaladtával gyengül az egyensúlyérzékük, és nehezebben épülnek fel a különbözõ mozgásszervi sérülésekbõl, mint a fiatalok. Az egyensúlyérzek fejlesztésével, és átmozgató tornával azonban ezek a problémák megelõzhetõk, és a regeneráció is gyorsabb, ha a test mozgékonyabb.

 

senior131.jpgAlexandra, a mostani Gilda Max, Váci úti fitness termében kezdett el maga köré toborozni lelkes, mozogni vágyó seniorokat. A kezdeti 3-4 fõs létszámról az elsõ év végére 20-25 fõs csoportot épített fel! A résztvevõk átlagosan 60 és 70 év közöttiek, hölgyek és urak egyaránt szívesen jönnek, sõt van olyan senior házaspár, aki együtt jár tornázni! A mozgás amellett, hogy segít megõrizni a fittséget, stabilitást is ad, és a csontritkulás megelõzésében is fontos szerepe van! A résztvevõk önbizalma is megnõ, hiszen egy csoporthoz tartoznak, ahol számítanak jelenlétükre a társak, így az órák remek légkörben telnek.

 

Alexandra legnagyobb örömére a többség évek óta állandó résztvevõ, nagyon sok energiát és szeretet kap tõlük minden órán! Csatlakozni bármikor lehet, hiszen a mozgást elkezdeni sohasem késõ!