Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Mi is az a Caralluma MaXSlim?

A cikk megjelenési deje: 2007.10.15. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
IMG_0793_1.jpgA Caralluma fimbriata az új évezredben került a tudományos kutatások fókuszába, azóta számtalan világhírû intézet vizsgálta a hatásosságát és biztonságosságát...

 

Caralluma Fimbriata - egy ehetõ kaktuszféle az elhízás elleni küzdelemben

 

2005. szeptemberében Durbanban, Dél-Afrikában a 18.Nemzetközi Táplálkozástudományi Világkongresszuson ismertették a Caralluma mögötti tudományos kutatásokat. 2006 májusában Párizsban, a Louis Pasteur Intézetben, az Elhízás Elleni Terápiák Elsõ Világkogresszusán a Carallumát, mint a legújabb és legígéretesebb elhízás elleni hatóanyagot mutatták be nagy sikerrel. 2006 júniusában bejegyezték a világ elsõ Caralluma tartalmú étrendkiegészítõjét az USA-ban. 2007 szeptemberében a VitaFreeNet Kft. Európában elsõként notifikáltatta a Carallumát a MaXSlim formula alkotójaként, amelyet az Oxford Brookes Egyetemen Prof. Paul Clayton, a Brit Királyi Orvosi Kamara Táplálkozástudományi Tagozatának Elnöke fejlesztett ki.

 

Botanikai leírás: Caralluma nemzetség, Asclepidaceae család. Sivatagi törzsszukkulens növény, pozsgás törzsük gyakran gumószerû és a talajba süllyed, ezért a különbözõképpen csíkozott csillag alakú virágai szártalannak tûnnek. Szinonímája: Caralluma adscendens.

 

Általános jellemzõk: A Caralluma nemzetséghez tartozó kaktuszfélék olyan ehetõ szukkulens növények, amelyek jelentõs része egész Indiában fellelhetõ. A Caralluma fimbriata a leggyakrabban elõforduló képviselõjük, Belsõ-India nagy részén vadon nõ.

Helyi elnevezései: Kallimudayan (tamil), Karallamu (telugu), Yugmaphallottama (szanszkrit), Shindala Makadi (marathi), Makad Shenguli, Ranshabar, Kullee Moolyan

 

Használatának története: A Közép-és Dél-India területén élõ törzsi népek évszázadok óta használják a Carallumát étredjük részeként. Fogyasztják fõve, befõttek, savanyúságok alkotójaként is. A vadászok fõleg nyersen rágcsálják, hogy ne éhezzenek meg, amikor távol vannak a csoporttól, Tamil Nadu és Andhra Pradesh hegyi törzsei hosszú vándorlásaikhoz csak néhány darab Carallumát visznek magukkal, amely csillapítja a szomjukat és elûzi az éhséget. Az Indiai Egészségügyi Minisztérium Orvosi Növényeinek Gyûjteménye is jegyzi a Carallumát, mint hasznos táplálékot éhínségek idejére. A növény fõ hatóanyagai: pregnán glikozidok, flavon glikozidok, megastigman glikozidok, flavonoidok, szaponinok. Az étvágycsökkentõ hatásért a pregnán glikozidokat teszik felelõssé.

 

Hatásos

A vizsgálatokat a Nemzeti Egészségtudományi Akadémián, Bangalore-ban, Indiában és a Nyugat-Amerikai Geriátriai Kutatóintézetben végezték Los Angelesben. A kettõs vak placebo-kontrollált klinikai vizsgálatokban összesen 6 paraméter vonatkozásában bizonyult hatásosnak a placebóval szemben!

A Caralluma kivonata szignifikánsan csökkentette

1. A testsúlyt

2.A csípõ-körfogatot

3. A derék-körfogatot

4. Az éhségérzetet

5. A test zsírtartalmát

6. A testtömeg-indexet (BMI)

 

Emellett a kutatók kimutatták, hogy gátolja a zsírsejtek újraképzõdését is, ennek a felfedezésnek a jelentõségét nem kell bizonygatni, hiszen a fogyókúrák utáni visszahízás, az úgynevezett jojó-effektus a sikeres fogyásokat követõen szinte mindig fellép. Azt is megfigyelték, hogy teljesen biztonságos módon fokozza az izmok energiaellátását és a teljesítményt.

 

Biztonságos

Indiában több évszázados használata alatt egyetlen olyan esetet sem jegyeztek fel, ahol a Caralluma károsnak bizonyult volna. 2006 novemberéig három olyan, OECD irányvonalak szerint kivitelezett klinikai tanulmány is készült, ahol bebizonyosodott, hogy egészségre káros anyagot semmilyen formában nem tartalmaz. Az ajánlott, hatásos napi dózis 500-szorosánál sem figyeltek meg mellékhatásokat. Olyannyira nem veszélyes, hogy a Caralluma MaXSlim alapanyagának gyártója az USA gyógyszerbiztonsági hatóságától, az FDA (Federal Drug Administration)-tól megkapta a GRAS (Generally Recognised As Safe) minõsítést, amelyet csak a legszigorúbb biztonságossági teszteken megfelelt alapanyagok kaphatnak meg.