Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Megszállottak klubja –Különleges emberek különleges teljesítményekkel

A cikk megjelenési deje: 2007.07.31. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
megszallottak1.jpg„Õk mindannyian... zsenik, én ezt a szót használnám. Õk nem az átlagemberek szintjén élnek, a rendkívüli fizikai felkészültségük mellett mindegyikük tanulmány kitartásból, elszántságból, és hihetetlen lelki akaraterõ van bennük, csak így voltak képesek arra, amit elértek, amit teljesítettek. Meg aztán megszállottak is..." (Jakabházy László)

 

 

Valószínûleg kevesen tudják Alexandráról, hogy néhány éve õt is beválasztották a Megszállottak Klubjába, ami számára igazán nagy megtiszteltetést jelentett.megszallottak2.jpg
A Megszállottak Klubja a kilencvenes évek közepén kelt életre. Dr. Jakabházy László, a Testnevelési Egyetem Rekreációs Tanszékének vezetõje az akkori OTSH egyik vezetõjeként álmodta meg azoknak a sportembereknek a csoportosulását, akik nem olimpiai sportágban értek el világraszóló eredményeket.
Az alapötlet az volt, hogy egy ilyen klub társadalmi elismertséget jelenthet olyan embereknek is, akik egyénként ismeretlenek, ugyanakkor a maguk sportágában egészen kiemelkedõ, olykor példátlan sikerrel képviselték Magyarországot.
Talán az elnevezés kissé pejoratív, de feltétlenül találó, és a klub tagjai egyáltalán nem érzik sértõnek. Õk maguk is tudják, hogy ahhoz a teljesítményhez, amely õket a klub tagjává tette, nem elég az elhivatottság, a bizonyítási vágy, az akarat, ahhoz bizony a legtöbbször megszállottnak kell lenni.megszallottak55_1.JPG


A Megszállottak Klubjának összetétele igen szélsõséges. Vannak olyan tagok, akik jól ismertek, sportágukban a világ bármelyik versenyén megsüvegelik õket. Ugyanakkor vannak olyanok, akik szintén példátlanul nagy eredményt értek el, de még szûkebb lakókörnyezetükben is csak kevesen tudnak Megszállottságukról.
A Megszállottak Klubja soraiban tudhatja például Fa Nándor és Gál József óceáni vitorlázót, Fekete Lászlót, a világ korábbi legerõsebb emberét, Adámy István és Furkó Kálmán karatézó nagymestereket, Ferjáncz Attila autóversenyzõt, Besenyei Péter mûrepülõt, Monspart Sarolta tájfutót, Várkonyi László hegymászót, Piroch Gábor kaszkadõrt, és persze a mi Béres Alexandra fitnessvilágbajnokunkat.. De velük együtt tagja a klubnak Csorba Simon László, aki iszákosságát a futásnak köszönhetõen hagyta el, Paczulák András, aki 19 évesen elvesztette egyik lábát, de a sportnak (triatlon) köszönhetõen visszaszerezte életkedvét, vagy Szendrõ Szabolcs, akinek szintén fiatalon kellett amputálni egyik lábát, ám késõbb így is feljutott egy 8200 méter magas hegycsúcsra. Tagja a klubnak (tiszteletbeli státusszal) Göncz Árpád (korábbi) köztársasági elnök is.

A Megszállottak Klubja csapatként harcol a tiszta sportértékekért, küzd a drogok, az egészségre káros szenvedélyek terjedése ellen, hirdeti az egészség, az erõ, a kitartás fontosságát.
A klub életre hívásának egy másik lényeges szempontja volt a példamutatás. Ugyanis a Megszállottak harcukkal, életszemléletükkel példát adtak arra, hogyan lehet legyõzni félelmeinket, esetleges komplexusainkat, káros szenvedélyeinket, önmagunkat.
S erre, legyen szó gyermekekrõl vagy meglett emberekrõl, nem csupán a sportban van nagy szükség.

Azt hiszem, ezek után érthetõ, mennyire meghatódott Alexandra, amikor felkérték, legyen a Klub tagja. Õ személy szerint nagyon sokra tartja ezeket az embereket, akik részesei a szervezetenek, és nagyon köszöni, hogy bizalmat szavaztak neki, és elismerik a munkásságát.