Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

MBT - az anti cipõ

A cikk megjelenési deje: 2008.01.04. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
MBT_1.jpg„A Maszáj Mezítláb Technológia" (angolul: „Masai Barefoot Technology", rövidítve MBT) az elsõ tudatos lábbeli- egy olyan lábbeli, melynek viselése az egész emberi testre kedvezõ hatással van.

 

 

Mi is az MBT?

mbt3.jpgAz MBT egy sportgyógyászati segédeszköz, a Masai BarefootTechnology pedig egy új terápiás módszer, mely a természetes testtartásra és járásra épül, melyhez az MBT lábbeli használata szükséges.
Napjainkban már majdnem mindenki szenved derék-, hát-, váll-, nyak-, csípõ-, térd-, vagy egyéb ízületi fájdalmaktól. Ezeknek többek között oka a sima, kemény, mesterséges talaj, melyhez alkalmazkodva egy természetellenes - a civilizált emberre jellemzõ - járáskép alakult ki.
Az MBT talpkonstrukciójának köszönhetõen a talajt egyenetlenné változtatja. Az instabil talpszerkezet miatt kialakuló folyamatos egyensúlyozás a láb - és az egész test - megnövekedett inger-válasz reakcióját váltja ki. Állás során az MBT-ben a lábközép területén egyensúlyozva testünk felegyenesedik, medencénk és ezáltal a gerincünk is a fiziológiás helyzetébe kerül.
Az MBT oldja az ún. ízületi blokádokat és testszerte ellazítja az izmokat, mivel használata közben az összes izomcsoportunk pontosan úgy terhelõdik, mint ahogy az eredeti természeti környezetben terhelõdne ( egyenetlen talajon, mezítláb ).

 

Elõnyei:
- Aktiválja az elgyengült izmokatmbtistvan_1.JPG
- Javítja a testtartást és a járásmintát
- Erõsíti és formálja a testet
- Segít a láb-, térd-, csípõ- és gerincproblémákon
- Segít az izületi-, izomzati-, szalag- és ínsérüléseken
- Csökkenti a térd- és csípõizület nyomásterhelést
- Az MBT az egész testet aktiválja

 

Alexandra már több éve használ MBT cipõt és õ is elismeri a pozitív hatásait. A Nagy Fogyás házban a piros csapat is élvezhette az MBT cipõk elõnyeit, mind az edzéseken, mind a mindennapos tevékenységeik közben elõszeretettel használták - és használják most is.