Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Küzdõsport alapú órák: nem csak harcosoknak!

A cikk megjelenési deje: 2013.01.23. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

kuzd132.jpgA különbözõ küzdõsport alapú órák rendkívül népszerûek a fitness termekben, te mégsem merted kipróbálni egyiket sem? Segítünk, hogy választani tudj!

kuzd130.jpgEnergia és jókedv

 

Mi az oka annak, hogy a legtöbb box órára betévedõ vendég visszatér, és a késõbbiekben ez a mozgásforma edzéstervük állandó részévé válik? A válasz az órák hatékonysága mellett másban is keresendõ: a különbözõ ütés- és rúgás kombinációkat magukba foglaló órák során szinte érezhetõen áramlik az energia a résztvevõkbõl, s az óra végén vidáman, stresszmentesen távoznak a terembõl! Ha jobb kondíciót és szálkás izmokat szeretnél, feltétlenül próbálj ki egy „harcos" edzést, biztosan nem fogsz csalódni az eredményben!

 

Bírni fogom?

 

Megijedni nem kell! Ha rászantad magad a mozgásra, és legalább 3-4 hete rendszeresen látogatsz alacsonyabb intenzitású órákat, nyugodtan megpróbálkozhatsz egy küzdõsport alapú órával is. Eleinte biztosan nagy kihívás lesz, mert ezek az órák igen intenzívek, viszont minden testrészedet jól megmozgatják, és idõvel hozzászoksz majd a terheléshez. Ha soha semmilyen hasonló sportot nem ûztél, az sem akadály: az órák során az oktatók fokozatosan tanítják be az ütés- és rúgás kombinációkat, azokat aerobik elemekkel vegyítik, így a kezdõk számára is követhetõvé válnak az órák.

 

Melyiket válasszam?

 

Az általános szabály itt is érvényes: érdemes többfajta órát is kipróbálni, mielõtt egy mellett döntessz! Itt egy kis útmutató, nehogy elvessz az órarendek erdejében!

 

kuzd134.jpgAero-kickbox/Kickbox-aerobik/Fitbox: a hagyományos kickbox alapjaira épülõ óratípus, tehát ütés- és rúgás kombinációkat is tartalmaz.

 

Iron box: az óra  ökölvívó mozdulatokra épül, tehát rúgásokat nem tartalmaz, viszont az ütéskombinációk mellett a teljes testet megdolgoztató erõsítõ blokkokat is magába foglal.

 

Zsákos box: az óra az oktató végzettségének tipusától és a zsák fajtájától függõen tartalmazhat ütéseket és rúgásokat is. A zsák ellenállásának köszönhetõen, másfajta terhelést ad, mint a zsák nélküli órák, így érdemesebb azokkal kezdeni.

 

kuzd 135.jpgNippon zengo: új edzésforma, amely még csak néhány fitnessterem órarendjében található meg! A Khyokushin karate alapjaira épülõ mozgásforma.

 

 

 

A Gilda Max termek órarendjeiben megtalálható többfajta küzdõsport alapú óra is, ahol szakképzett edzõk gondoskodnak az edzések hatékonyságáról! Ha kedvet kaptál, válassz az órarendekbõl! Üdv a „harcosok klubjában"! J