Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Krétáról jelentkezünk

A cikk megjelenési deje: 2011.08.17. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

kr-cikk4.jpgAndi és Klau kedvcsinálóját osztjuk meg az alábbiakban. Krétáról és az elmúlt pár hónap élményeirõl írnak.

 

 

Köszöntünk minden kedves nyaralni vágyót Krétáról!
kr-cikk6.jpgKét fõs magyar animátor csapatunk várja az élményekkel gazdagodni vágyó vendégeket a Stella Hotelben. Ez a hatalmas szállodakomplexum két részbõl áll. Az egyik, tengerhez közelebb esõ fele a hangulatos és barátságos, 3 csillagos Stella Village, a másik pedig az igényesen kialakított, 4 csillagos Stella Palace. A hotel egész területén csábító programokkal igyekszünk még felejthetetlenebbé tenni az itt töltött idõt mind a felnõttek, mind a gyerekek számára. A sportolni vágyókat számtalan lehetõség fogadja; többek között strandröplabda, vízi aerobik, vízilabda, ping-pong, mini-golf, foci, darts és a táncos lábúaknak latinos hangulatú táncóra. A szálloda területén három hatalmas édesvizû úszómedence, napozóterasz és két pool bár található, a kisebbek pedig két csúszdával felszerelt gyerekmedence közül választhatnak.

A gyerkõcöket délelõtt és délután egyaránt játékos és izgalmas programokkal várjuk a miniklubban. Hogy a rengeteg lehetõség közül csak néhányat említsünk, minden héten tartunk kalóz- és indián napot, valamint a görög nap folyamán a gyerekek megismerkedhetnek a tzaziki készítés rejtelmeivel, a sirtaki tánc alaplépéseivel és pár görög szót is elsajátíthatnak. Sok medencés illetve tengerparti móka és kacagás, ügyességi játékok és kreatív szórakoztató feladatok várják a minimanókat. A családosoknak kifejezetten kedvezõ a szállodához tartozó, hullámtörõvel védett tengerparti, homokos öböl.

A nap zárásaként esténként minidiszkóval illetve show mûsorokkal és egyéb érdekes és vicces programokkal igyekszik emlékezetessé tenni mindenki nyaralását a közel 20 fõs animátor csapat. Aki még ezek után sem fáradt el, a hetente több alkalommal megrendezett élõzenés esteken illetve a szálloda közkedvelt „Mediterra" bárjában mulathat akár hajnalig.

A szálloda Analipsis, egy nyugodt kis üdülõfalu szélén található, viszont fekvése rendkívül ideális, hiszen közel van a fontosabb nevezetességekhez. A menetrend szerinti járatokkal fél órán belül elérhetjük a sziget fõvárosát, Herakliont, a legközelebbi kisváros, Hersonissos pedig csupán 3,5 km-re található.

Aki a szállodán kívül a sziget látnivalóira is kíváncsi, négy magyar nyelvû kirándulás közül választhat. Az egyik legnépszerûbb célpont a Heraklion-hoz közeli Knosszosi minoszi palota, amely a legjelentõsebb régészeti ásatások közé tartozik a világon. Az egynapos, kényelmes kirándulás során az érdeklõdõ megismerkedhet az ókori kultúrával és betekinthet a modern fõváros nyüzsgõ mindennapjaiba is.

kr-cikk2.jpgA Krétától 110 km-re fekvõ Szantorini szigetét ma már - a korábbi több mint 4 órás hajóút helyett - csupán 2,5 óra alatt elérhetjük a modern szárnyashajóknak köszönhetõen. Az elsüllyedt sziget - amit gyakran összefüggésbe hoznak Atlantis legendájával - számtalan gyönyörû látnivalót tartogat az ide látogatók számára. Az egykori vulkán peremén végigsétálva csodálatos fényképeket készíthetünk a tipikus kék-fehér épületekrõl és több fakultatív program közül is választhatunk. Maradhatunk a fõvárosban, Fira-ban, elmehetünk fürdõzni a fekete lávaköves strandra, vagy akár hajóval eljuthatunk a még máig mûködõ vulkán kénes vizû öblébe is.

A családosok közkedvelt programja a Mirabello-öbölben fekvõ Agiosz Nikolaoszból induló túra, ahonnan közel egyórás hajóút során érjük el Spinalonga szigetét, amely kicsiny mérete ellenére nagy múlttal rendelkezik. A szigeten tett látogatás után Elounda faluját keressük fel, majd ebédszünet után indulunk vissza a festõi szépségû halászfaluba.

kr-cikk.jpgA kalandosabb kedvû utasainknak csak ajánlani tudjuk negyedik kirándulásunkat, a Jeep Szafarit! A túra távol az aszfaltozott utaktól, lenyûgözõ és vadregényes tájakon halad keresztül, ahova normál autóval nem juthatnánk el. Mindentõl távol esõ falvakon és lebilincselõ szurdokokon keresztül érjük el a tengerpartot, ahol rövid fürdõzés után kiváló ebéddel várnak minket. Kréta igazi arcát ismerheti meg mindenki, aki ezt a kirándulást választja.

Ahogy az eddigiekbõl is kiderülhetett, a sziget számos látnivalóval és felejthetetlen programokkal szolgál minden korosztály számára, legyen szó kicsikrõl vagy nagyokról. Várjuk Krétán sok szeretettel, hogy saját szemével is megbizonyosodhasson ennek a lenyûgözõ szigetnek a rejtelmeirõl!