Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Könnyed vacsora ötletek

A cikk megjelenési deje: 2012.01.25. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

csaladeszik.jpgA vacsora a diétázók, egészségesen táplálkozók körében mindig is egy sarkalatos téma volt. Valaki esküszik rá, hogy nem is szabad vacsorázni, valaki meg arra, hogy kell, de 6 óra elõtt tegyük. Ha úgy döntenénk, hogy mi az utóbbi csoporthoz tartozunk, tehát ennénk valami finomat, könnyût vacsorára, akkor adok pár tippet, ötletet, amivel feldobhatjuk az esténket.

 

 

A vacsora, a vasárnapi ebéd után a második legfontosabb családi esemény. Ilyenkor esténként megbeszélhetjük a napunk cselekményeit a többiekkel pár finom falat mellett.


Én is azok közé tartozom, aki azt hirdeti, hogy vacsorázni jó, és kell, viszont nem este 9-kor. A 6 órával viszont szoktam engedményeket tenni, hiszen kevesen érnek haza 6 elõtt úgy, hogy már vacsora is legyen, ráadásul a felnõttek nagy többsége elég késõn fekszik, így nem csoda, hogy még megéhezik. Én a 6 és 7 között lezajló vacsorát tartom a legideálisabbnak. Késõbb sajnos már nem lehet, mert akkor már az ételben található energiákból többet tartalékolna a szervezet, ezen kívül pedig az emésztés megzavarja az alvásunk. Érdemes tehát elég idõt hagyni, lefekvés elõtt arra, hogy a szervezetünk az emésztés nagy részén már túl legyen. Így az éjszakai regenerálódásra is több energiát, idõt tud fordítani, hiszen nem a tepertõs kenyeret próbálja meg éppen még emésztgetni. :)


Egy igazán különleges, de ízig-, vérig januári étellel kezdeném. Elkészítése nem több mint 2 perc. Ez igazán jó hír, ugye? Ráadásul igazi vitaminbomba.

 

Céklás almaleves

 

Hozzávalók:
50 dkg nyersen lereszelt cékla
1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
6 dl 100%-os, vagy frissen készített almalé
1 kk. friss citromlé

Bors
1, 5dl natúr joghurt

 

Elkészítés:
A céklát és a hagymát robotgéppel pürésítjük, hozzáadjuk az almalevet, a citrom levét, egy csipet sót és borsot. 1-2 órára hûtsük be. Tálalás elõtt keverjük csak hozzá a joghurtot.


Nemrég, pont vacsorára készítettem egy hihetetlenül finom ételt. Nem recept alapján dolgoztam, csak bele tettem, amit gondoltam. Kb. 5 perc alatt kész volt. Mi legyen a neve? Mondjuk, ízes csirkecsíkok.

 

Hozzávalók:
kb. 3 fõre 1 filézett csirkemell megmosva, csíkokra vágva
olíva olaj,
rozmaring,
bors,
száraz, vagy félédes fehérbor

 

Elkészítése:
Egy wok serpenyõben olíva olajat hevítek (kb. 2 evõkanálnyit). Ha jó forró, beleteszem a csirkecsíkokat, amit eloszlatok a wokban, úgy, hogy mindegyik találkozzon a forró felülettel. Magas hõfokon, hirtelen sütöm. Borsozom, és rozmaringgal ízesítem. Ezután felöntjük kb. 0,5 dl fehérborral. Még kb. 2 percig sütöm. Én salátával fogyasztottam, de barna rizs is remekül illik hozzá. Rendkívül ízes, finom.



 

Jó étvágyat!


Kovács Judit
Dietetikus