Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Kompenzáció Karácsony után

A cikk megjelenési deje: 2010.12.27. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
addicted-to-cookies-20090611-142859.jpgBizony Karácsonykor, az ünnepi lakomák alkalmával nehéz helyzetben van az, aki éppen a fogyókúrája közepén tart, igazán embert próbáló feladat ellenállni ilyenkor a kísértésnek. Ha Nálad is becsúszott egy-egy nem tervezett falat, akkor se keseredj, hiszen ez nem jelenti a diétád végét, nem kell elölrõl kezdened az egészet!
Ahhoz, hogy megengedhesd magadnak, hogy a megkóstold a kihagyhatatlan bejglit vagy más finomságokat, csupán egy szabályt kell betartanod: az elfogyasztott extra bevitelt másnap kompenzálni kell: ilyenkor a következõ napon térj vissza az 1. szakaszba, tehát csak alacsony súlykontroll indexû élelmiszereket fogyassz!
Ezzel amellett, hogy segítesz a szervezetednek az elõzõ napi "megingás" után visszanyerni az egyensúlyt, a lelkedet is ápolja, hiszen nem marad benned bûntudat sem az elõzõ napi fogyasztás miatt.
Mivel karácsonykor megeshet, hogy nem csak egyszer csábulsz el, lehet, hogy hosszabb kompenzációra lesz szükséged:

  • Ha 1 nap alatt 1 vagy 2 adag magas Súlykontroll indexû élelmiszer fogyasztottál 1 napig szükséges kompenzálnod.
  • Ha 1 nap alatt több, mint 2 adag magas Súlykontroll indexû élelmiszer fogyasztottál 3 napig szükséges kompenzálnod.
  • Ha viszont több nap egymás után 1 vagy 2 adag magas Súlykontroll indexû élelmiszer fogyasztottál 4 napig szükséges kompenzálnod.

Fontos! A "vétkezésbõl" soha ne csinálj rendszert, mert ez is egy olyan csapda, amely elõbb-utóbb visszavezet a régi, rossz életmódhoz, és az ezt eredményezõ súlyfelesleghez is!