Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Karácsony elõtti hajrá!

A cikk megjelenési deje: 2010.12.21. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
woman-santa-eating-istock-de.jpgKözeledik a karácsony. A nagy beszélgetések, nagy evések és ivások idõszaka. Szívrepesve várjuk, hisz a család, a meghittség és az otthon melege most létjogosultságot és „idõt" kap, mindezt viszont szeretnénk teljes mértékben átélni. Ha lehet bûntudat és egyéb rossz érzések nélkül. Mit tehetünk annak érdekében, hogy teljes lelki békével és nyugalommal üljünk az ünnepi asztalnál töltött pulykát és bejglit falatozva? Megmutatjuk!

Helyzet-elõny!

A karácsony és szilveszter elõtti -még meglévõ- napokat használjuk ki okosan! Itt az ideje, hogy egy picit (és tényleg csupán pár napig) szigorúbbak legyünk önmagunkkal szemben. Természetesen az igazi az lenne, ha ez nem csupán egy hektikus fellángolás, hanem a mindennapjaink része lenne, de amennyiben ez eddig nem így volt, ez a pár napos kitérõ is megteszi, hisz felszabadítja szervezetünk a nehéz ételek és mozgáshiány okozta „súlyok alól"

Feladatunk tehát, pár dekával, kilogrammal könnyebben nekiindulni az ünnepeknek! Ehhez pedig az alábbi lépéseket kell megtennünk:

1. SZIGORÍTOTT ÉTREND

Nem kell nagy dolgokra gondolni, csupán kiiktatni a liszttel és cukorral készült ételeket! Teljesen! Helyette jöhet más: például zabpehely, gyümölcsök, rizs, köretként, reggeliként, csemegeként! Meg fogjuk látni nem is olyan nagy ördöngösség ez!

Tipp: minta-étrend
Reggeli: egy csésze zabpehely, 1 kanál lenmagolaj
Tízórai : 2 kivi
Ebéd : 1 adag hús (csirke- vagy pulykamell) 100 gr rizs
Uzsonna: gyümölcsök (alma, banán), pár szem mandula
Vacsora: 1 adag hús (csirke, pulyka, vagy marha), saláta
Csemege: 100 gr zsírszegény túró ananász karikákkal

2. MOZGÁSSAL A NEGATÍV ENERGIAMÉRLEGÉRT

Fitness-Woman-in-Santa-Hat.jpgNapi fél óra és valóban fittebben, vagy legalábbis sokkal jobb közérzettel állhatunk a karácsonyfa alatt szeretteink körében. Természetesen nehéz ilyenkor (a nagy ajándékvásárlások közepette) beiktatnunk a mozgást, de otthon a nappali padlószõnyegén el tudunk lopni magunknak egy-egy röpke fél órát a cél érdekében!

Tipp: otthon végezhetõ gyakorlatsor

Bemelegítés: 5-10 perc fejtõl - bokáig dinamikus mozdulatokkal
Fõ rész:
- 20 szûk guggolás
- 20 kitörés váltott lábbal elõre, 20 kitörés váltott lábbal hátra
- 20 oldal- és elõre emelés (váll) 1-2 kg-os kézi súlyzóval
- 20 széles terpeszguggolás
- 20 vállról nyomás kézi súlyzóval
- 12 nõi fekvõtámasz
- 20 tárogatás kézi súlyzóval
- ...és 20 teljes felülés
Mindezt ismételjük 3-4 körben
Nyújtás: 10 perc statikus, kitartott nyújtó mozdulatokkal

3. IZZASZTÓ

Következõ tippünkhöz sem kell idõmilliomosnak lenni, de tudni érdemes, hogy méregtelenítéshez, bõrünk bársonyossá tételéhez nagyon jó kis segédeszköz „ez". Mégpedig az infraszauna! Keressünk 2-3 alkalmat az ünnepek elõtt és üljünk be egy félórás izzadás erejéig!

4. SÓS FÜRDÕ

saltbath.jpgA méregtelenítés, fiatalodás és felüdülés végsõ fázisa! Fürdõkád otthon, forró víz, esetleg egy kis gyertyafény és mi. A tengeri sós fürdõ ellazítja izmaink, tovább fokozza testünk méregtelenítõ folyamatait, segít megszabadulni (kellõ folyadékbevitel mellett) narancsbõrünktõl és nem utolsó sorban relaxál.

A fenti kis tanácsokat követve egész biztos egy felüdült testtel és teljes lelki nyugalommal ülhetünk le az ünnepi asztal mellé töltött pulykát és bejglit falatozva, élvezhetjük a család társaságát az otthon melegét! Eszünkbe sem jut majd a bûntudat, hisz mi felkészülten, némi helyzet-elõnyt teremtve vártuk szívrepesve a szeretet ünnepét!

 

 
Szalka Andi