Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Kapd fel a tánccipõd! Táncos óratípusok

A cikk megjelenési deje: 2013.03.01. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Napjainkban, szinte minden fitness terem órarendjében megtalálható valamilyen táncos óratípus.  Ezek az órák nagyon népszerûek, hiszen jó zenékre mozoghatunk, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a táncos fitness óráknak remek zsírégetõ hatása is van!

 

zumba130.jpgZumba® .

Az egyik legelterjedtebb táncos óra a zumba. Maga az elnevezés a kolumbiai szlengbõl ered, azt jelenti „gyorsan mozogni, és szórakozni".

Az edzés kombinálja a gyors és lassú ritmusokat, melyek javítják a test tónusait és felépítését, egy olyan aerobik-fitnesz megközelítés segítségével, amely egyedülálló módon egyesíti a kardio - és izomtónus-javító mozgássorokat.

Ajánlott mindazoknak, akik szeretnek táncolni, vagy csupán szeretik a latin, vagy afrikai ritmusokat és szívesen csinálnak végig egy cardio edzést úgy, hogy közben a zenének köszönhetõen megfeledkeznek arról, hogy tulajdonképpen aerobik órára jöttek.

 

zumba131.jpgSalsa fitness

 

Magyarországon egy kubai származású oktató, Osvaldo Zequeira honosította meg a salsa fitnesst. A koregráfiában dance aerobik, merengue, salsa, salsaton, cha-cha-cha, reggeatón, mambo, bachata tánclépések épülnek egymásra. A dance és a merengue a magasabb intenzitású gyakorlatsorokat tartalmazza, a reggeaton több erõsítõ elemet hordoz, a salsa igazi életenergiát ad!

Az óra egyszerû tánckoreográfiára épül, de megtartotta autentikus jellegét is, miközben lendületénél fogva kifejezetten fárasztó.

 

 

zumba133.jpgREGGAENESS® puerto rico-i, jamaica-i és afro eredetû utcai táncokon alapul, melyek hihetetlen dinamikájuk és intenzitásuk miatt önmagukban is megállják helyüket a fitness világában. Hihetetlenül szórakoztató, mégis rendkívül hatékony mozgásforma. Elõnye egy hagyományos dance aerobic órával szemben, hogy amellett, hogy teljesen átmozgat és segíti álmaink alakjának elérését, szellemileg is felfrissít, egyedülálló módon tökéletes test-tudatot és önbizalmat ad. Elemei könnyen követhetõek, és megtartják az autentikus táncok szórakoztató tulajdonságát.

 

zumba132.jpgGrandUp!

 

Ez az újfajta edzésmódszer az Amerikai Egyesült Államokból indult hódító útjára.
Az edzések tetõtõl talpig megmozgatnak, miközben fokozatosan javul a testtartásunk, a koordinációnk és közérzetünk! A GrandUp! eredetisége, hogy az aerobik elvét és lendületét használja fel a táncoktatáshoz, így, a kezdõk számára is jól követhetõ óratípus.
A programban olyan táncstílusokkal találkozhatunk, mint például a Hip-hop, a Discodance, House, Keleti és a Latin táncok: egyszóval garantáltan mindenki megtalálja a hozzá leginkább illõ stílust.

 

 

Gilda Max termek órarendjében az összes óratípus megtalálható!

Hozd magad csúcsformába a táncos edzéseken, bulizz, táncolj és karcsúsodj!