Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Iron Workout

A cikk megjelenési deje: 2010.07.13. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
ironworkout2.jpgRövidesen új mozgásformával bõvül a Magyarországon fellelhetõ edzésformák tárháza. Németországi megszületését követõen hazánk felé indult a Hot Iron csapatának legfrissebb fejlesztése a teljes testet rugalmas ellenállással átdolgoztató, definiált izmokat, jobb kondíciót, valamint új kihívást jelentõ Iron Workout.

 

Nem kell bonyolult koncepcióra vagy elvadult új eszközre gondolni, csupán egy olyan edzésformára melynek során megvalósul a fokozatos terhelés, az igazi edzést definiáló periodizáció és a szórakozás élménye egy tripla gumikötél segítségével. Ez a színes (sárga, zöld és piros) szalagocskákból álló eszköz 1.8 és 10 kilogramm közötti ellenállást biztosít az edzettek és kevésbé edzettek számára! Mindenki állapotának megfelelõen választhatja ki az ellenállást (a súlyt) és növelheti fejlõdési ütemének megfelelõen a terhelést edzésrõl-edzésre.

Az óra, mint minden megszokott termi „rendezvény" egy általános bemelegítéssel kezdõdik, melyet egy speciális követ amely meglepve a résztvevõket és gondolva mozgáskoordinációjukra balance-gyakorlatokkal teletûzdelt. Az óra folyamán egymást váltogatják az erõ, illetve kardió részek és az edzõ (a karmester) koreográfiájának megfelelõen a különbözõ testrészek terhelései. Lehet, hogy egy rövidebb, fõként felsõtestre fókuszáló óratípussal, vagy épp egy hosszabb, a combizmainkat jobban átdolgoztató órával találkozunk. Az edzõnkön múlik. A szisztéma megalkotói ugyanis részben szabad kezet adtak testünk õrzõinek, akik bizonyos gyakorlatsorokból komoly szabályoknak megfelelve maguk állítják össze az adott napi terhelést.

És hogy miért ajánljuk...

- mert a rugalmas ellenállás teljesen új és nagyon hatásos terhelést ad izomzatunknak
- mert megvalósíthatjuk a fokozatos terhelés elvét
- mert határterhelésen (maximálisan elbírt ellenállással) dolgozva testünket utózsírégetésre késztetjük
- mert a kardió részeken túl mozgáskoordinációnk fejlesztését is célba veszi
- hangsúlyt kapnak az egyébként elhanyagolt balance gyakorlatok
- mert ez az edzésforma kizökkenthet bennünket a megszokott edzés-rutinból!

És kiknek...

- kezdõknek, mert egyszerû / könnyen követhetõ gyakorlatokkal belekóstolhatnak a sport adta élményeknek
- haladóknak, mert új terhelést, új inspirációt adhat megszokott edzéseik mellé
- fiúknak, mert komoly ellenállással (a gumikötél bõvíthetõ) kipróbálhatnak egy fix tempót diktáló, az edzõtermihez hasonlatos óratípust
- nõknek a szépen definiált izmokért
- idõseknek a csontritkulás ütemének lassításáért
- fiataloknak egy új fitneszirányzat kipróbálásáért.