Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Irány a szabadba! Mozogj a friss levegõn!

A cikk megjelenési deje: 2013.02.17. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

szabad130.jpgKözeledik a tavasz. A hófelhõk elvonulásával - lehetõség szerint -, legalább heti 1 alkalommal végezzük szabadtéren edzésünket. A friss levegõ és a változatos környezet jótékony hatással van szervezetünkre, és újabb kihívások elé állít minket!

 

szabad132.jpgNapjainkban az emberek túlnyomó többsége stresszes, rohanó életmódot folytat, pedig nagyon fontos lenne, hogy visszataláljunk a természetbe!  Idõnként szakítsunk idõt arra, hogy a városi környezetbõl kiszabadulva mozogjunk a friss levegõn is, hiszen a szabadban végzett mozgás jótékony hatása már edzés közben megmutatkozik!

 

szabad131.jpgMiért jobb a levegõn mozogni?

 

Ugyan még hideg az idõ, és sok helyen sárosak az utak, mégis érdemes kicsit kiszabadulnunk, hiszen a szabadtéren sportolók sokszor több pozitív változásról számoltak be, mint a  zárt falak között edzõk. Kint, a friss oxigén hatására sokkal energikusabbak leszünk, plusz lendületet nyerünk a mozgáshoz. A változó környezet eltereli gondolatainkat mindennapi problémáinkról. A napsütés gondoskodik arról is, hogy szervezetünk több D-vitaminhoz jusson, amely elengedhetetlen az erõs csontrendszerhez.

 

 

 

szabad135.jpgMilyen sportok ûzhetõk a szabadban?

 

Amennyiben nem szeretnénk sokat költeni, elég egy jobb futócipõt beszereznünk és már indulhatunk is! Gyalogoljunk tempósan, kocogjunk, vagy fussunk a levegõn, mindenképpen jobban fogjuk magunkat érezni, mintha futópadon tennénk ugyanezt. Kinti edzéseinket színesíthetjük erõsítõ gyakorlatokkal is, esetleg vásárolhatunk TRX-et, amely hordozhatósága miatt remek edzõtárs a szabadban is! 

szabad133.jpg Ha a futás mellett változatosságra vágyunk, és rendelkezünk a megfelelõ felszerelésekkel, próbáljuk ki a kerékpározást, görkorcsolyázást, evezést, túrázást. Ezekhez a sportokhoz érdemes jó minõségû felszerelést vásárolni, hiszen  a rosszul megválasztott eszköz több gondot okozhat!

 

szabad136.jpgHa nem szeretünk egyedül edzeni, keressünk magunknak társat! Az internet segítségével remek közösségeket, amatõr futóklubbokat találhatunk. Ha szükségét érezzük az edzõi irányításnak, csatlakozzunk egy Bootcamp csoporthoz! 

 

A természet vár, használd ki a lehetõségeket, melyeket kínál! Edzésre fel! J