Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Így fogytam én - Roland

A cikk megjelenési deje: 2011.10.04. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
igy-fogytam-en-mary_2.jpgFacebook játékunkban nagy örömünkre férfiak is leírták fogyásuk történetét. Roland is akkor osztotta meg, hogy hogyan is sikerült elérnie egyik célját. Õt is megkértük, ha gondolja, ossza meg bõvebben is történetét. Gondolta. Íme: 

 

Kezdjük az elején, 2007 február vége: beteg lettem, irány az ügyelet. Bemenvén még nem gondoltam volna, hogy ez az élmény lesz az ami megváltoztatja az életemet s egyben megismerek hamarosan egy olyan személyt, aki megmenti, szebbé, egészségesebbé teszi életemet. De nem haladok még ennyire elõre.

 

Szerintem nem kell részleteznem, hogy a teltebb emberek nem szeretnek mérlegre állni. Én sem szerettem. Sõt, sok sok idõ után álltam rá csak, mert muszáj volt. Nem tagadhattam meg, nem mondhattam, hogy majd késõbb, akkor s most kellett. Amit láttam pedig több volt mint sok. A mérleg nyelve 125 kg-ot mutatott (úgy, hogy a kb. ruha súlyát már leszámolták). Mondanom sem kell, hogy megdöbbentem. Tudtam, hogy a helyzetem és egyben súlyom nem túl rózsás, de hogy ennyire nem, azt nem gondoltam.

 

Hazaérve eldöntöttem, hogy akkor most utoljára, de valóban utoljára elkezdem. És ha nem fog menni, akkor ennyi volt, elfogadom azt, hogy én már így fogok élni. Tömören, gyönyören. Napokig bújtam az internetet, olvastam pár "csodamódszert", de õszintén szólva nem voltam oda a különbözõ megvonó kúráktól. Ne egyem ezt, ne egyem azt, ezt akkor ne egyem, azt akkor egyem, szénhidrátot ne, zsírt ne, húsokat mértékkel, köreteket felejtsem el. Volt itt minden, mint ahogyan a nagykönyvben meg van írva. Csak kiigazodni nem tudtam, hisz annyi információ zúdult rám napok alatt, hogy szinte befogadni is nehéz volt, nemhogy feldolgozni.

 

A mai napig nem tudom, hogy hogyan tévedtem Alexandra oldalára. Mintha belsõ hang mondta volna, hogy nézzek el felé is, keressem meg az oldalát. Megtettem. Sajnos sok mindent nem tudtam meg, mivel új oldalt s programot hirdetett. Felcsillant a szemem, hogy na végre lesz egy olyan átfogó program, ami valóban segíthet rajtam. Vártam a napokat, hogy kinyíljon az újonan átalakított oldal és legfõképp az új program. Vártam s csak vártam. Nem éppen a türelmemrõl vagyok híres. De csak elteltek a napok. Rögtön elolvastam mindent. Olvastam, hogy megjelent hozzá a teljes életmódot átfogó könyv is. Nagyon megörültem!

 

Átmentem magyar Komáromba, megvettem a könyvet és már az nap nemcsak, hogy átlapoztam, hanem belekezdtem a könyv olvasásába. Sokat nem vártam a kezdéssel. Másnap már elkezdtem. Nem tagadom, mint minden, eleinte picit nehézkesen indult, de szerintem ez normális. Át kellett valamiféleképpen állnom az új étrendre és ami a legfontosabb, a mozgásra. A mozgás, az valami csúcs volt! Emlékszem, legelsõnek rögtön végigcsináltam Alexandra DVD-jét. Alig pihentem. 125 kg-osan rögtön bele a közepébe, juuuuj. Felemelõ érzés volt! Fõleg másnap reggel... Emlékszem, alig bírtam lábra állni, dolgozott az izomláz a jól elrejtett izmaimban. De nem volt akadálya, hogy tornázzak aznap is. Másnapra elmúlt, szerintem jót tett, hogy ennek ellenére rátornáztam. Heti 6 alkalommal végeztem 1 órát. 1 nap pihenõt mindig iktattam, amikor relaxáltam, regenerálódtam s készÜltem az újra. Általában a vasárnapi nap volt, a pihenõ napom.

 

Az elsõ szakasz nem is ment annyira nehezen amennyire gondoltam. Hisz itt is már az alapanyagok széles skálája volt megadva, amit fogyaszthattam. Mindent betartottam, szóról szóra, betûrõl betûre. Mivel valóban erre tettem fel mindent, ami a legfontosabb. Hittem benne, hogy meg tudom csinálni, hisz most már olyan nincs, hogy nem, csakis igen! Megcsinálom, mert megtudom s mert muszáj! Magamért, nem másért, csakis magamért!

 

A második szakasznál még több finomság közül lehetett válogatni. Csirkemell nálam a favorit húsban, ezt már ugyebár az elsõ szakasztól lehet fogyasztani, úgyhogy sok probléma nem volt. Sok zöldséget ettem, rizst, krumplit leváltottam, helyette inkább több húst ettem. Volt olyan is, hogy pl. köretet sem ettem hozzá. Inkább dupla mennyiségû húst fogyasztottam, hogy azért kalória tartalmilag meglegyen és ne legyen a pici pocim éhes. Naponta kb. 4 alkalommal ettem. Megpróbáltam minél változatosabban, minél sokszínûbbé tenni. Semmiféleképpen nem szerettem volna egyhangúvá tenni az étkezést, ezért mindig kísérleteztem az adott szakasz alapanyagaiból valami finomat.

 

Imádok a konyhában lenni, bátran állíthatom, hogy tudok is finomságokat készíteni, ezért nem esett nehezemre olyan ételeket készíteni, amit ehetek. Hétrõl hétre jobban éreztem magamat, csodás pillanat volt, amikor elhagytam a 3-as számot a mérlegen és átváltott kettõ számjegyûvé. Amikor már nem azt olvastam, hogy 100 kg, hanem 99 kg. Ez egy olyan mérföldkõ volt számomra, ami még nagyobb lökést adott Nekem.

 

roland_1.jpg4 hónap alatt 35 kg-ot fogytam. Mit adott Nekem vissza a program, Alexandra és csapata? A válasz egyszerû: életem. Visszagondolva, nem volt az élet, amit azelõtt éltem. Az a sok fájdalom, lelki sérülés, megaláztatás, csúfolódás, amit kaptam. Leírhatatlan. Állíthatom, soha nem fogom elfelejteni, ezek mind beleégtek szívembe s lelkembe. Halványítani lehet, de kitörölni nem. Én tudom, mi az, hogy szenvedés az emberi bántástól, attól, ahogyan a földbe döngölik beszólásaikkal, nézésükkel, lenézõ, szánalmas tekintetükkel.

 

Most, ha bemegyek egy ruhaboltba, nem kell attól aggódnom, hogy nem találok magamra semmit. Mert ez volt sokáig. Szinte semmit sem lehetett kapni a méretemben. Kevés ruhadarab volt, ami között lehetett válogatni, ezért is volt, hogy internetrõl szereztem be darabjaimat. Most, amikor bemegyek  egy üzletbe, a legnagyobb visszajelzés számomra, ha a kinézett ruhadarab csak nagyban van. Kicsiben, a mostani méretemben nincs. Na jó, kicsit mérges is vagyok, hogy most akkor hogyan vegyem meg. Nem veszek már "zsák" ruhákat, hisz minek. Emlékszem, picit visszatérve, mindig vártam a telet, mert a jó vastag kabáttal el lehetett mindent takarni. Most meg mondom, azt hiszik, hogy telt vagyok. Vérnyomásom az egeket súrolta, 160-170 is volt, orvosságot is kellet rá szednem, de ezt el hagyhattam fogyásom után. Mára már nem kell orvosságot szednem, s normalizálódott 120-130 felé.

 

Még egy visszaemlékezés: amikor elõször betoppantam fogyásom után a háziorvosomhoz, rám sem ismert szinte. Nem is tudta, hogy hova tegyen, akkora volt a meglepetés. Velem örült, hogy sikerült, végre. 125 kg helyett sikerült 90 kg-ra lefogynom. Bár nem tagadom, mostanra 96 kg vagyok, de nem bánom, mivel számomra az a legfontosabb, hogy egészséges legyek. Az, hogy van pár kg felesleg, nem zavar, soha nem szerettem volna beállni a nagyon vékonyak táborába. Így érzem magamat jól, számomra az a fontos, hogy érezzem magamat jól és szerintem így pont jó vagyok. Nem is tudnám magamat elképzelni nagyon vékonyan. Azért azt leszögezem, hogy nem vagyok egy kicsi ember a magam 183 cm-es magasságommal. Mindenki szerint ideális. Most már meghallgatom már mások véleményét is, mert tetszik, amit mondanak.

 

Írásom végére összegezve, Alexandra az életemet adta vissza, nem tudom az életem során elégszer megköszönni, meghálálni azt a sok sok szeretetet, bátorítást, segítséget, amit a mai napig kapok Tõle. Bárcsak több ilyen kedves, aranyos, segítõkész - és még folytathatnám a pozitívumokat - ember élne a Földön, mint Alexandra. Itt is megragadom az alkalmat, hogy megköszönjem Neki: köszönök Neked mindent!

 

Azért azt el kell mondanom, hogy a tesóm is lefogyott. Igaz, Õ lassabban. De látva a fogyásomat Õ 145 kg-ról fogyott le 100 kg-ra. Ez sem semmi, azt hiszem! Ezeknek az élményeknek immár több éve, ami a mai napig tart és napi szinten fedezem fel az élet minden egyes örömeit, szépségeit. Bátran ajánlom a Súly Kontroll programot bárkinek, a DVD-ket úgyszintén, hisz segítnek, hidjétek el, azok közé tartoztam, aki már sok mindent kipróbált és, ha valakit nehéz volt lefogyasztani az én voltam - meg a tesómat. Ez az én történetem, a saját világom története. Mersz változtatni, mersz igent mondani az egészségre, a jóra? Ne feledd, mit mond Alexandra: "A csoda benned van!"