Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Húsvétra készülünk

A cikk megjelenési deje: 2013.03.26. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
husveti_sonka.jpgA hétvégén húsvét. Sokan elutaznak kirándulgatni, de aki marad, elképzelhetõ, hogy vendégeket is vár. Elsõsorban az utóbbiaknak szeretnék most segíteni pár ötletes, egyszerû, gyors (ahogy tõlem már megszokhatták) és természetesen egészséges recepttel.

 

A húsvétkor szokásos alapanyagokkal alapvetõen a fogyókúra alatt sincs gond, hiszen a tojás, a sovány sonka, a torma teljes mértékkel belefér a diétákba, egyedül a csokinyuszival lehet gond. Inkább simogassunk igazit :) !

 

És most jöjjenek a receptek:

 

Húsvéti reform orosz hússaláta

 

Hozzávalók 4 fõre:


40 dkg sovány sonka kockára vágva
4 tojás
2 kovászos uborka
2 nagy krumpli
10 dkg zöldborsó
10 fekete olajbogyó kimagozva
1 ek. light majonéz
3 dl natúr joghurt

fekete bors

 

Elkészítés:
A krumplit megmossuk és héjában megfõzzük, miután kihûlt, meghámozzuk, és felkockázzuk. Közben a tojást is megfõzzük, héjától megfosztjuk, és negyedekre vágjuk. A zöldborsót 3 percig sós vízben fõzzük, majd hagyjuk kihûlni. Az uborkát is apró kockákra vágjuk, az olíva bogyót felkarikázzuk. Egy nagy tálban összedolgozzuk az alapanyagokat, és hozzátesszük a natúr joghurtot, a majonézt és ízesítjük egy kevés borssal. Legalább 30 percig hûtõben hagyjuk összeérni az ízeket.

 

Sprotnival töltött tojás

 

A húsvét és hal valahogy nem szokott egymással találkozni, de most úgy döntöttem, mégis megosztok egy szintén orosz ételt, hátha nem csak karácsonykor jut majd eszünkbe halat enni.

 

Hozzávalók:
5 kemény tojás
10 füstölt sprotni
1 ek. natúr joghurt
fekete bors
kapor

 

Elkészítés:
A tojásokat megtisztítjuk és megfõzzük. Amikor kihûlt, félbe vágjuk és szétválasztjuk a sárgáját és a fehérje részét. A sárgáját egészen apróra daraboljuk. A sprotnit szintén apróra vágjuk (ha nem szeretjük a halat, készíthetjük sonkával), és hozzáadjuk a tojássárgájához. Elkeverjük natúr joghurttal és ízesítjük borssal, kaporral. A tojáskrémet beletöltjük a fehérjébe és így tálaljuk.

 

Tojással töltött paradicsom

 

Hozzávalók:
8 közepes paradicsom, 8 tojás, 8 szelet húsvéti sonka, só, bors, esetleg majoránna

 

Elkészítés:
A megmosott paradicsomok tetejét éles késsel levágjuk, a belsejét kikaparjuk (eltehetjük hûtõbe és felhasználhatjuk paradicsomszószként például tésztákra), sóval beszórjuk és 10 percig állni hagyjuk. A felgyûlõ nedvet leöntjük, és belülrõl kibéleljük a paradicsomokat sonkaszelettel. Tûzálló tálba tesszük, beleütjük a tojásokat, megszórjuk fûszerekkel, ha gondoljuk, reszelhetünk rá egy kevés sajtot is. Forró sütõbe rakjuk, és addig sütjük, míg a paradicsomok megpuhulnak, és a tojás vagy sajt teteje meg nem pirul. Salátatálon tálaljuk.

 

Sóskás tojás

 

Hozzávalók:
40 dkg sóska
1 ek. olíva olaj
4 tojás
só, bors, õrölt szerecsendió

 

Elkészítés:
A sóskát megmossuk, lecsöpögtetjük, összevágjuk, és átfuttatjuk olajon. Felverjük a tojást, belekeverjük a párolt sóskát, sóval, borssal, õrölt szerecsendióval ízesítjük, majd palacsintasütõben kisütjük. Kis kockákra vágjuk és így tálaljuk. Felszúrhatjuk pálcikákra.

 

Remélem, tudtam segíteni pár újdonsággal és így minden olvasó nagy sikert arat majd a vendégek elõtt az ünnepen. Ne feledjük, ha diétázunk, hogy a mennyiség a lényeg!

 

Kovács Judit
dietetikus