Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Házi paktikák - testradírozás otthon

A cikk megjelenési deje: 2010.08.30. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
salt3.jpgMost így nyár végén, akik több idõt töltöttek a napon, bizonyára látják testükön azokat a jeleket, amik radírozásért kiáltanak. Ilyenek pl. az apró, alig észrevehetõ ráncok, foltok, megvastagodott bõr stb. A testradír voltaképpen mechanikai úton, dörzsöléssel szabadít meg az elhalt hámsejtektõl: ha túl sok rakódik le ezekbõl a bõr felszínén, akkor az szürke lesz, durva tapintású, a testápolót sem szívja be rendesen.
A kereskedelem sok, bizonyára kiváló minõségû testradírt kínál - sokszor borsos árakon, de ezeknek létezik egy otthon elkészíthetõ, igencsak pénztárcakímélõ változata is: ez pedig az egyszerû konyhasó!

salt5.jpgIgen, bármilyen furcsán is hangzik, a só. Minél nagyobb szemû, és szürkébb, annál jobb. A színe azért fontos, mert a szürkébb színû kevésbé tisztított, így talán tartalmaz némi ásványi anyagot. A szemcsenagyság a mechanikai részt segíti: belemarkolunk a sóba és a már vizes testet jó erõsen átdörzsöljük. A legjobb, ha fürdés vagy alapos zuhanyzás után használjuk, a felpuhult bõrön jobban használható a radír. Az arcra nem ajánlott, és óvatosan bánjunk a dekoltázzsal is, ill. az érzékeny bõrûek ezt a területet inkább hagyják is ki. Kicsit csípni fog, de ettõl nem kell megijedni! Érdemes bizonyos területeket nagyobb odafigyeléssel kezelni, ilyen pl. a könyök, a lábszár, a kar és nem utolsó sorban a sarok.

Ha méregtelenítéshez is szeretnéd használni, akkor a sót keverd össze egy kis joghurttal és egy teáskanál mézzel. Ezzel dörzsöld át a testedet - különösen a combodat és a popsit. A méz erõs méregtelenítõ hatással bír, szinte kiszippantja a méreganyagokat a bõrbõl. A joghurt pedig nyugtat, és fellazítja az elhalt hámsejteket.

so11.jpgPraktikus megoldásként javasolt egy kiüresedett zárható tégelyben tartani a sót, mert ha nedvességet kap és utána megszárad, kõkeménnyé válik. Egy ilyen testkezelés után feltétlen szükséges a testápoló használata. Hetente egyszer érdemes leradírozni magunkat tetõtõl talpig, így a bõrünk sima és selymes lesz. Nyáron szebben barnulunk, a szõrszálak sem nõnek be a bõr alá. Serkenti az anyagcserét, így a narancsbõr leküzdésében is segítségünkre lehet.
Bármilyen megdöbbentõ, érdemes kipróbálni. A hatás garantált!

 

Ádámné R. Kati
www.ilcsikozmetika.lapunk,hu