Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Formáld, hogy tökéletes legyen! Középpontban a popsi!

A cikk megjelenési deje: 2013.04.06. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

fenek136.jpgBár még hideg az idõ, de ne felejtsük el, hogy közeleg a strandszezon! Amennyiben szeretnénk jól érezni magunkat bikiniben, érdemes már most elkezdeni az alakformálást, mert az eredményhez idõ kell! Cikkünkben összefoglaljuk, milyen gyakorlatokat célszerû bevetni az áhított formás fenék elérésének érdekében.

Adottságok - Ne törõdjünk bele!

 

A nõi fenék formája nagyrészt genetikai adottságaink által meghatározott. Van, akinek széles a csípõje, másnak túl lapos a feneke - a legtöbb nõ elégedetlen domborultaival. Számukra jó hírünk van: a popsi az egyik legkönnyebben formálható testrészünk, vágjunk hát bele bátran az edzésbe!

 

fenek131.jpegCardio  és súlyzók- Ne hagyd ki egyiket sem!

 

A nõk többségén a felesleg nagy része a csípõ köré rakódik le. A szép formák titka az, hogy feszes izomzatot kell építenünk, melyrõl le kell dolgoznunk a zsírt! Hiába végzünk 1000 tárogatást a konditeremben, ha az izmokat eltakaró réteg megmarad, illetve végezhetünk cardio edzéseket a végtelenségig, ha nem építünk izmot, lapos marad a fenekünk! Célszerû tehát hetente legalább 3 alkalommal futni, kerékpározni, vagy taposó gépen edzeni. Ez utóbbi még jobban igénybe veszi a fenék izomzatát, mint az elsõ kettõ. Ha a szabadtéri edzés szerelmesei vagyunk, a futás mellé válasszuk a görkorcsolyát, vagy a starnröplabdát! Érezni fogjuk hatását a megfelelõ helyen! J Cardio edzéseinket egészítsük ki minden alkalommal erõsítõ edzéssel is, vagy a heti három alkalom mellé külön iktassunk ilyen jellegû mozgást!

 

fenek133_1.jpgA legjobb fenék formáló gyakorlatok!

 

Az, hogy fenekünk izmos legyen, nem csak esztétikai szempont, az elgyengült farizmok derékfájáshoz is vezethetnek! Vegyük hát komolyan az erõsítést, akármennyire is kemények az edzések. Ha kitartóak vagyunk, szerencsére az eredmény, hamar látszani fog!

 

  • Guggolások: Végezzünk guggolásokat, lehetõleg ellenállással. Vegyünk a kezünkbe súlyzót, vagy a vállunkra rudat. A helyes technika nagyon fontos, mindig a sarkunkra kerüljön a testsúly! Ezt segít elérni, ha guggolás közben megemeljük egy picit a nagy lábujjunkat. Hátunkat tartsuk semleges(egyenes) helyzetben, és nézzünk mindig elõre!
  • Kitörések: A fenékformáló gyakorlatok legjobbjai a kitörések! Végezhetjük õket helyben, de még jobb, ha folyamatosan haladunk elõre, egyik kitörést végezve a másik után! Fontos, hogy ne a térdünket toljuk elõre, hanem az alul lévõ láb süllyedjen mélyre, a talaj felé, és a mozgás során a törzs, végig maradjon függõleges. Ennél a gyakorlatnál is célszerû ellenállást használni!
  • Felhúzás: haladó, de igen hatásos gyakorlat! Nagyobb súllyal érdemes végezni, ezért kérjük személyi edzõ segítségét a helyes technika elsajátításához!
  • Konditermi gépek: A fitness termekben található gépek közül a lábtárogató gép az, amit valószínûleg mindenki ismer. Annak azonban, hogy ezen a gépen ülve, végtelen számú ismétlést végezzünk kis ellenállással, nem sok értelme van! Állítsuk a súly nagyságát akkorára, hogy egyszerre maximum 12-15 ismétlést tudjunk végezni. Csináljuk a gyakolratot több körben! Ugyanez a szabály vonatkozik arra a gépre is, amely a popsi alsó-hátsó részét dolgoztatja meg. Ebben a gépben állva kell lábunkat hátrafelé emelni az ellenállással.
  • Otthon: Ha nem tudunk terembe járni, akkor sem kell elkeserednünk! A guggolások, kitörések remekül elvégezhetõek otthon is. Lényeges azonban, hogy az eredmény érdekében, gondoskodjunk ellenállásról.. Vehetünk kézisúlyzót (3-4 kg-s), vagy töltsünk meg egy nagyobb, erõsebb zsákot homokkal, és azt vegyük a nyakunkba! A farizom oldalsó részének formálásához feküdjünk a talajra oldalfekvésben, és végezzünk lábemeléseket! Ennél a gyakorlatnál bevethetünk bokasúlyt is, de ebben az esetben lehetõleg ne nyújtsuk ki a térdünket teljesen, végezzük inkább a gyakorlatot derékszögben behajlított térddel!
  • Felugrások, fellépések: A láb és a popsi izomzatát remekül erõsítik, és cardio jellegük is van a felugrásos, fellépéses gyakorlatoknak! Végezzünk guggolásból felugrást, vagy kitörésbõl felugrással lábcserét! Ha van egy stabil pad a közelünkben, álljunk a tetejére, majd lépjünk le róla, és ezt ismételjük folyamatosan! Ugorjunk páros lábbal fel a padra, majd lépjünk le róla! Utóbbi gyakorlatok térdproblémával küzdõknek nem ajánlottak, de aki teheti, próbálja ki! J
  • +1 tipp:  Ugyancsak optikai trükk, de az összképen változtat: ha széles a csípõnk, erõsítsük vállainkat is! Így az arány harmonikusabb lesz, a körte forma helyett homokóra alakot formálhatunk! J

 

 

fenek135.jpgAz ügy érdekében vessünk be minél több gyakorlatot, és a siker a strandon kárpótolni fog minket az edzések okozta izomlázért!