Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Fitneszterem - melyik órát válasszam?

A cikk megjelenési deje: 2010.09.22. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
aer1_150.JPGIlyenkor õsszel, amikor már mindenki hazatért a nyaralásból, és hûvösebbre fordul az idõjárás, megtelnek az edzõtermek is... De tudjuk-e vajon, hogy melyik edzésforma, melyik óratípus lenne számunkra a legmegfelelõbb?

Egyszerre van könnyû és nehéz helyzetben az, aki erõsödni vagy fogyni szeretne, netán az alakján, esetleg az állóképességén kívánna javítani. Könnyû a dolga, hiszen lépten nyomon fitnesztermekre bukkan, ám ezekben annyiféle edzéstípust, tornaórát és módszert kínálnak, hogy ember legyen a talpán, aki kiismeri ezek között magát.

Ezért összeszedtük és csokorba gyûjtöttük a leghatásosabb módszereket, amelyekkel célunknak megfelelõen gyors és hatékony eredményeket érhetünk el...

Elõször a célunkat kell meghatároznunk: mit szeretnénk elérni az edzésekkel: meg szeretnénk szabadulni a felesleges kilóktól? Netán az izmainkat szeretnénk tónusba hozni? Nézzük sorjában, milyen lehetõségeink vannak:

1. Alakformálás és zsírégetés:

  aer2.jpgZsírégetõ óra:kis intenzitással, sok ismétléssel vezetett óratípus, melyen a zsírégetõ zónában végzett gyakorlatvezetés mellett a problémás izomcsoportokra koncentrál.

  Súlykontroll óra: gimnasztikus jellegû, folyamatos gyakorlatvezetéssel történõ zsírégetõ óra, mely Alexandra kedvenc gyakorlataiból tevõdik össze.

  Has-láb-popsi:  kifejezetten a nõi legproblémásabb testrészek formálását tûzi ki célul. Aki ezt az órát választja, sok ismétlésre és kemény edzésre számíthat!


2. Jobb fittségi állapot elérése:

  aer___.jpgZumba:  zsírégetõ, állóképességi és tonizáló edzés is egyben, ahol az összes latin ritmussal (salsa, merengue, cumbia, quebradita, reaggeton, samba, axé, flamenco, hastánc) találkozol, mindenki számára gyorsan elsajátítható és leegyszerûsített módon.

  Box:  amellett, hogy jobb fittségi állapotba hoz a felsõtestet is formálja, így nemcsak a közérzetünk lesz kellemesebb tõle, hanem az egész testünkre ható, átfogó edzésprogramot kapunk.

  Reggaeton: rendkívül intenzív és dinamikus, "izolációs" tánc, melyben a a latin-amerikai táncok mozdulatai keverednek a hip-hop-pal, és a különbözõ afro stílusokkal ami a minden ízületet megmozgattató koreográfiát eredményezte.


3. Izomtónus növelése

  aer_iron.jpgHot iron: egy egyedülálló súlyzórudas, csoportos, szakképzett edzõ által irányított edzésmódszer a gyors, ugyanakkor tartós eredmények eléréséhez.

  Iron workout: olyan edzésforma, melynek során megvalósul a fokozatos terhelés, az igazi edzést definiáló periodizáció és a szórakozás élménye egy tripla gumikötél segítségével.

  Strike zone: a kick box elemeire épülõ mozgás, összetett, professzionális kialakítású program. Az edzés kemény, de gyorsan és hatékonyan formálja az alakot, és ahogy mondják, mûvészi fokra emeli a mozgást.


4. Body&mind:

  aer3.jpgPilates:  aktív nyújtás segítségével hosszú, szálkás izomzatot épít, táncos alapokon és különleges légzés technikán alapul. Segít a helyes tartás kialakításában, bárki számára elsajátítható gyakorlatokkal.

  Jóga: többezer éves tapasztalati tudomány,segít megteremteni a belsõ harmóniát, a testi-lelki egészséget, kiegyensúlyozottságot. Egyszerû testgyakorlatokkal fejleszt erõs, laza izomzatot, rugalmassá, hajlékonnyá teszi a gerincet, mozgékonnyá teszi az izületeket.

  Body art:  a hátfájástól megszabadulni és a gyermekkorban természetes gyönyörû, egyenes tartást visszanyerni csak nyújtó és mélyizom-erõsítõ tornával lehetséges. Az eredmény igen csábító: hosszú, szálkás izmok, ruganyos test, erõs hát.


Ezek a csoportos órák azért is hatékonyabbak, mint az egyéni edzések, mert mindenkit magával sodor a többiek lelkesedése, a dinamikus zene, a közösségi élmény, emellett biztos lehetsz benne, hogy egy szakszerûen összeállított gyakorlatsort dolgozol végig. Nagyon fontos azonban, hogy több órát is kipróbáljunk, mielõtt letennénk a voksunkat valamelyik mellett. Önmagában egyik mozgástípus sem jó vagy rossz, mindegyik használ a testünknek, de igazán edzettek és fittek akkor leszünk, ha kombináljuk õket.
Hajrá! :-)