Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Dolgozd le, amit megettél! Fókuszban az ünnepi ételek

A cikk megjelenési deje: 2013.03.27. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

hus133.jpgAz ünnepek idején összegyûlik a család, s körbeülve a terített asztalt még annak is nehéz mértéket tartani, aki egyébként a hétköznapokban egészségesen táplálkozik.

hus134.jpgAkik éppen fogyókúráznak, és eredményt szeretnének elérni, azoknak nem biztos, hogy megéri az ünnepek alatt lazítani a diétán! Három nap lakmározás alatt könnyen visszakúszhat több kiló is ránk, ezért érdemes odafigyelni az ünnepek alatt is, és mértékkel válogatni a finomságok közül! Bár a húsvéti asztal többnyire egészséges dolgokat kínál, érdemes megnézni egyes ételek kalóriatartalmát, mielõtt válogatni kezdünk!

 

hus130.jpgKcal/100 gramm

 

Fehér kenyér

251

Kalács

403

Fõtt tojás

159

Tejcsokoládé

535

Pálinka

260

Bárány borda

359

Sertés sonka

273

 

Figyeljünk arra, hogy a magas kalória tartalmú ételek közül csak mértékkel pakoljuk meg tányérunkat. Válasszunk inkább a friss tavaszi zöldségek, saláták közül!

hus135.jpgAmennyiben szeretnénk ledolgozni az ünnep alatt bevitt plusz kalóriákat, az alábbi táblázat alapján kikereshetjük, hogy mennyi extra mozgásra lesz szükségünk! Egy 100 grammos csokitojás elfogyasztása kb. 1 óra futással dolgozható le, a férfiak többsége pedig nem is gondolja, hogy a tömény alkoholos italoknak milyen magas kalóriatartalma van!

 

 

60 kg-os testsúly esetén

Kcal/30 perc

Futás 8 km/h

218

Bicikli 20-23 km/h

218

Röplabda

82

Strandröplabda

218

Séta erõs tempóban

108

Kocogás

163

Teniszezés

193

Torna

109

Túrázás

163

Úszás

163

 

(Pl. 60 kg-os testsúly esetén futással 30 perc alatt kb. 218 kcal-t égetünk el.)

 

 

A kiegyensúlyozott táplálkozás az ünnepek alatt is fontos, hiszen a mértéktelen étkezéssekkel szervezetünkre plusz teher hárul. Maradjunk kitartóak, figyeljünk oda arra, hogy mit és mennyit eszünk, így jókedvûen folytathatjuk edzéseinket a hétvégi kikapcsolódás után is!