Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Developpé: balett Neked!

A cikk megjelenési deje: 2012.11.25. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

balett130.jpgSokan gyermekkorukban már  jártak balettre, vagy pedig évek óta sóváran tekintgettek a spicc cipõs, légiesen könnyed balerinákra. Ma már teljesülhetnek a titkos vágyak, amikor felnõttként is végre a balettrúd mellé állhatunk. Sokáig nem volt lehetõség az amatõr, hobbi szintû képzésre, de ma már felnõttként sincs akadálya a klasszikus balett tanulásának.

balett131.jpgTévhit, hogy balettet csak nagyon vékony testalkattal, és csak kisgyermekkorban lehet megtanulni. A klasszikus balett mindenki számára elérhetõ és megtanulható mozgásrendszer, melyet felnõttként is el lehet sajátítani. Nyilvánvaló, hogy egy felnõtt ember kifejlett csontozata és izomzata már kevésbé alakítható úgy, mint egy gyermeké, de a testi adottságok figyelembe vételével ezek a korlátok még bõven tágíthatók.

A klasszikus balett kialakítja a tökéletes testtartást, a szükséges izomzatot, fejleszti az ízületi lazaságot, a hajlékonyságot, valamint általánosan is formálja a testet. Fejleszti a koncentrációs készséget, a zenei hallást, a koordinációs- és ritmuskészséget, az egyensúlyt, a táncos térbeliségét. A mozdulatok finomodnak, kecsesebbé válnak, az izmok megerõsödnek, formálódnak, feszesednek, a test rugalmasabbá, hajlékonyabbá válik. Javul az általános kondíció, fejlõdik a figyelem és a koordináció, kialakul egy erõs testtudat. A test változik, fejlõdik, a lélek pedig vele együtt folyamatosan épül és szépül. A balett segítségével a koordinációnak, a fejlett mozgásharmóniának olyan magas fokára lehet jutni, mely lehetõvé teszi más, ettõl eltérõ tánctechnikák vagy mozgásformák gyors és testtudatos elsajátítását, mûvelését (pl.: lépéstechnikák, egyensúlyi helyzetek, forgások, ugrások, stb.)

A klasszikus balett tanulását ajánljuk mindazoknak,

- akik más táncmûvészeti ágat, vagy olyan sportágat gyakorolnak, melyhez szükségük van a balett alapokra,

- akik testi-lelki kondíciójukat és harmóniájukat szeretnék megõrizni,

- akik kedvtelésbõl régi vágyukat szeretnék beteljesíteni

 

Milyen szintû órára menjek?                          

balett132.jpgHa még sosem balettoztál, vagy már jártál korábban, de úgy érzed szükséged van még a legelemibb ismeretekre, illetve utoljára kisgyermekként jártál ovis balettre, akkor mindenképp a teljesen kezdõ szintet válaszd!

Javasolt a kényelmes, de nem túl bõ pamut ruházat (pl. cicanadrág+póló), hogy látszódjanak az izmok a mozdulatok közben, valamint egy vastagabb frottír zokni vagy balettgyakorló.

 

A Gilda Max Allee fitness termét vasárnap délutánonként megtöltik a balett tanfolyamok résztvevõi. Vetkõzd le gátlásaidat, és csatlakozz bátran te is a kezdõ kurzushoz!

 

„ A tánc mindenkié!"