Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Bûntelen örömök, avagy nasizz egy jót diétád alatt is

A cikk megjelenési deje: 2013.04.23. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
turosuti.JPGA fogyókúra, diéta szó egyet jelent a boldogtalansággal, a finom ízek nélkülözésével? Persze, hogy nem. Aki ismeri a cikkeimet és Alexandra írásait, biztos tudja, hogy fontosnak tartjuk, hogy a fogyás folyamata ne kínszenvedés legyen. Hiszen mi azt szeretnénk, hogy az emberek ne egy pár napos, hetes fogyókúrába kezdjenek bele, hanem a fogyás az életmód-változtatás, egészséges étrend következtében jöjjön létre. Na és, ami egészséges, az nem is lehet finom? A görögdinnye rossz? Véleményem szerint, dehogy! Viszont rendkívül egészséges. Ezen vélemények után, akkor nézzük meg, mire is gondoltam, amikor egészséges finomságokat, most elsõsorban édességeket emlegettem.
Én nem tagadom, alapvetõen édesszájú vagyok, talán ezért is értem meg oly nagyon a hozzám forduló fogyni vágyókat. Aggódnak, hogy mostantól majd le kell mondaniuk minden kedvelt dologról. Persze, lehet, hogy nem jó, ha tábla csokikat majszol el délutánonként, de bizonyos korlátok között, és bizonyos falatok igenis megengedettek.
 
 

A túrót én különösen kedvelem. Talán rajtam kívül is vannak még így néhányan. Sokszor szoktam javasolni, ezt az alapvetõen rettentõ egyszerû desszertet, amit 3 perc alatt összerakható.
Elkészítése: 2-3 ek. zsírszegény túrót keverjünk össze alaposan 1 ek. Natúr joghurttal. Keverhetünk bele kókuszreszeléket is. Én nem szoktam beédesíteni, mert agave szirupot használok, és inkább a tetejére szoktam pár cseppet tenni a gyümölccsel együtt. Ha esetleg mesterséges édesítõt vagy xilitet használtok, akkor a túróba mehet az édesítés, de ilyenkor a tetejére már ne tegyetek. A túrót 2 ek.-nyi zabpehelyre vagy búzakorpára, zabkorpára halmozom. Van, hogy ezeket keverem össze sziruppal. Ahogy gondoljátok. A tetejére apróra vágott gyümölcsöt halmozok (pl. eper, málna, sárgabarack, sárgadinnye. Rendkívül finom. Kókusz helyett a túróba tehetek vaníliát is. Az agave szirupba pedig fahéjat. Így nagyon finom, ha a tetejére reszelt almát raktok, vagy szilvát.
Egy egyszerû desszertnek ugye mennyi készítési módja van, és Ti bármelyiket ehetitek, mert nagyon kevés lesz az energiatartalma.

 

 

Nem kell feltétlenül drága kekszeket vennetek, ha esetleg cukormentest, és egészségest is szeretnétek, Ti is összedobhattok reggelire egy kis finomságot.

 Zabkeksz

Hozzávalók 4 fõre:

20 dkg apró szemû zabpehely
10 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
15 dkg margarin
2 tojás
kevés tej
agave szirup
2-3 tk fahéj
1 tk gyömbér
1 tk sütõpor


Elkészítés
A zabpelyhet, a lisztet, a fûszereket, a sütõport egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat a puha margarinnal, agave sziruppal édesítjük. A két tál tartalmát jól összedolgozzuk. Ha szükséges, akkor tejet lehet hozzá adagolni a könnyebb gyúrhatóság érdekében.
Diónyi golyókat formázunk nedves kézzel, sütõpapíros tepsire helyezzük õket. Egy benedvesített kanál hátuljával szépen ellapítjuk keksz formájúra a golyókat. Elõmelegített sütõben (175 fokon) 15-20 perc alatt megsütjük.

 

 

Mivel, itt a jó idõ, gondoltam megosztok egy könnyû jégkrém desszertet. Nem kell hozzá más, csak egy jégkrémforma, de joghurtos dobozba is tehetjük.

Gyümölcsös jégrém

Hozzávalók:
- gyümölcsök,
- víz,
- xilit porcukorrá õrölve (én darálóval szoktam készíteni)
Használhatunk hígított 100%-os gyümölcslevet is,vagy csak a gyümölcsök kinyomott levét, és akkor nem kell a xilit.

Elkészítés:
Cseresznyés-málnás: kb. 20 szem cseresznye és meggy levét kinyomjuk, majd hozzáadunk vizet, de nem kell sok, csak annyi, hogy a formákba elég legyen, pici xilitet is lehet beletenni, ha nem elég édes.
Barackos: 2-3 nektarin levét kinyomkodjuk, majd vízzel hígítjuk. A jégkrém formákba darabokra vágott kajszit és nektarint teszünk, a málnát egészbe, a cseresznyét pedig félbe helyezzük bele.

 


Remélem, szereznek a receptek pár kellemes pillanatot!

 

Kovács Judit
dietetikus