A Karácsony a meghittségrõl, a családról, az ajándékokról és persze a nagy lakomákról, süteménykölteményekrõl is szól.
Élvezd bûntelenül az Ünnepek alatt is a finom ízeket, ehhez segítségül most megosztjuk Veled a
SÚLYKONTROLL BEJGLI RECEPTJÉT:
Adagok egy rúdhoz megadva (30-32 dkg):
Hozzávalók:
Zabliszt - 70g
Zabkorpa - 20g
Grahamliszt - 20g
Margarin - 45g
Tojássárgája - 7g
Tej - 45 ml
Édesítõ, folyékony - 2,5 ml
Édesítõ, por: 65g
Élesztõ - 5g
Mák vagy dió - 75gVíz - 65g
Elkészítés:
A liszteket és zabkorpát elmorzsoljuk a margarinnal, a tojássárgáját elkeverjük a tejjel és az édesítõkkel. Az élesztõt kevés tejben felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. 1,5-2 órát kelesztjük.
A diós vagy mákos töltelékkel (a darált diót és mákot kicsi vízzel (esetleg tejjel) és édesítõvel kikeverjük) megkenjük, feltekerjük, és tojássárgájával megkenjük. Fél órát hidegen pihentetjük. Megkenjük tojásfehérjével, és még fél órát szobahõmérsékleten pihentetjük. Elõmelegített sütõben megsütjük.