Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Beszámoló a Mozdulj! Egyesület I. Jótékonysági úszógálájáról, a Gézengúz Alapítvány gyermekeiért.

A cikk megjelenési deje: 2013.04.16. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

u130.jpgTöbb mint 130 versenyzõ nevezett arra a jótékonysági úszógálára, amit a Mozdulj !Közhasznú Egyesület szervezett 2013. április 7-én vasárnap délután. Az esemény színhelye a Testnevelési Egyetem uszodája volt, Dr. Radák Zsolt dékán úrnak és  Dr.Sós Csaba tanszékvezetõ úrnak köszönhetõen.

u131.jpgAz integrált rendezvény  létrehozása több célt is szolgált. Egyrészt adomány gyûjtés  a Gézengúz Alapítvány születésükkor sérült gyermekei számára, másrészt versenyezni hívták azokat az amatõr úszókat, akik szívesen megmérettették magukat egy úszóversenyen,hogy ezzel is hírdessék a sport és az úszás fontosságát! A nevezõk 5 kategóriában indulhattak 4 fõs csapatokban, egyénenként 25 méteres távon. Az eseményt Tóth Tamás paraúszónk, dr.Litavecz Anna, a magyar paratriatlon válogatott szövetségi kapitánya , Orsós Zsolt a Szolidarítás nagykövete valamint Rétai Gábor a XII.kerület Szabadidõ Sportközpont vezetõje nyitották meg.

 

u132.jpgA résztvevõk és kísérõik ezen a délutánon a Magyar Paralimpiai válogatott több jeles tagjával találkozhattak, ott volt Tóth Tamás ,Engelhardt Katalin, Ráczkó Gitta, Zámbó Diána, Becsey János, Király Belián, Lengyel Zsófia, Kanyó Zsolt ,akik úszótudásukkal erõsítették a Gézengúzos csapatokat, valamint a díjátadókban is részt vettek. Amíg a versenyzõk a vízben küzdöttek a helyezésekért, addig a parton az integráció szellemében Sas Sándor erõemelõ paralimpikonunk, Péter Attilával gondoskodtak a jó hangulatú mûsorvezetésrõl.

 

A rendezvény támogatóinak köszönhetõen ezen a napon senki nem tért haza üres kézzel. Az adománygyûjtés során 170.000 Ft-ot sikerült összegyûjteni a Gézengúz Alapítvány számára.

A program ékes bizonyítéka volt annak, hogy a közös sportolás mekkora lehetõség az összefogás, az integráció, és a segítségnyújtás megnyilvánulására.

A szervezõk a program sikerén felbuzdulva azt nyilatkozták, rajtuk nem fog múlni jövõre a folytatás.

 

Köszönet a támogatóknak:

Forever Living Products (Hungary) Ltd

Gere Tamás és Zsolt Pincészet, Villány
Vitapress Kft

                                                                            

 

Az esemény képei:

http://www.mhonfy.com/Galleries/02_SportEvents/2013.04.07%20Mozdulj%20egyesulet%20-%20Uszogala%202013/index.html

 

Rövid video a versenyrõl:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zqPwatr9T-o

 

 

Az Egyesületrõl bõvebben:

 

www.facebook.com/mozduljegyesulet

www.mozduljegyesulet.blog.hu